Sari la conținut

Parma revine, din nou, la patronaj italian

Grupul care a reînființat Parma după falimentul clubului italian în 2015 și a început din nou în Serie D sub sloganul „Nuovo Inizio” (Noul început), a preluat pachetele majoritare, controlul fiind deținut până acum investitorii chinezi.

ppc-conferenza

„În această dimineață, Nuovo Inizio a finalizat practicile necesare pentru a lua înapoi 60% din Parma”, a spus un oficial. „30% va rămâne cu (președintele Desports) Jiang Lizhang.”

Lizhang este așteptat să plece din funcția de președinte al clubului, înlocuirea acestuia urmând a fi anunțată cât de curând.

Restul de 10% din acțiuni vor fi deținute de ”Parma Partecipazioni Calcistiche”, un grup care reprezintă suporterii.

Perioada de aur a Parmei a fost în anii 1990, când au câștigat două trofee ale Cupei UEFA, Cupa Cupelor și Super Cupa Europei.

parma_orig

Marco Ferrari, unul dintre liderii Nuovo Inizio, a fost citat în ziarele italiene:

„Acum un an, eram siguri că am identificat persoanele potrivite când am cedat controlul … lui Jiang Lizhang, care a fost susținut de o companie globală ancorată în lumea sportului și care, inițial, a dat dovadă de angajament puternic „.

Ferrari a spus că punctul de cotitură a fost o „schimbare în fluxul politic de la Beijing în legătură cu investițiile chineze în cluburile de fotbal din străinătate”.

„După aceste promisiuni inițiale, din păcate, ne-am confruntat cu un alt scenariu. Am observat dificultăți din ce în ce mai mari din partea acționarilor chinezi de a îndeplini o serie de obligații într-un sector foarte strict controlat în fotbalul italian și, anume, sectorul acționarilor majoritari „.

image50

În consecință, Nuovo Inizio a decis să se întoarcă ca acționari majoritari, așa cum era prevăzut în contractul inițial. Au acordat numeroase oportunități și prelungiri cu privire la acordurile originale, dar în cele din urmă a trebuit să ia o hotărâre pentru o situație care nu mai putea fi amânată în continuare.

Îți recomand articolul despre revenirea în prim-planul fotbalului european a Borussiei Dortmund.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

 

andreischiopu Vizualizare tot

Pasionat de fotbal inca de pe vremea cand invatam alfabetul. Specializat in marketing si business. Jurnalist in timpul liber si redactor sef la primul 11, cireasa de pe tort. :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: