Sari la conținut

Declarația de dragoste a lui Angel Di Maria pentru fotbal

Am găsit recent declarația de dragoste a lui Angel Di Maria pentru fotbal, iar emoțiile pe care le-a transmis în câteva rânduri vă vor face să înțelegeți cum trebuie să fie un fotbalist adevărat și poate vă veți regăsi în cuvintele argentinianului de la PSG.

5b3798cf63ad7.r_1530371354655.0-9-594-351

„Ce ai făcut luni? Am fost la antrenamente. Ce ai făcut marți? Am fost la antrenamente. Ce ai făcut miercuri, joi sau vineri? Am fost la antrenamente. Ce faci în weekend? Am meciuri. Când termin antrenamentele îmi place să stau puțin și să admir terenul, noroiul, iarba, locul unde joc. Acel loc unde am căzut și m-am lovit de atâtea ori, unde mi-am julit coatele și genunchii. Acolo de unde mă întorceam murdar acasă iar mama mă punea să mă dezbrac și să intru direct la duș.

Ce ne dă forțe să începem un nou campionat în fiecare an? Toată lumea spune: Îmi place să dorm în weekend, prietena îți spune: Nu am mai petrecut demult timp împreună, familia îți spune: Ar trebui să te preocupi mai mult de școală și să-ți găsești un job. Dar tu…tu doar îi asculți și zâmbești.

Știu ei oare ce înseamnă fotbalul pentru tine? Știu ei oare cum nu poți să dormi din cauza meciurilor pe care le vei avea de jucat? Știu ei oare partidele în care ai fost, deși erai accidentat sau răcit? Știu ce simt când marchez un gol și colegii te îmbrățișează? Știu ei cât de des luam autobuzul pentru a ajunge la antrenamente? Au ei idee despre cât de adânc respiri, atunci când antrenorul îți vorbește? Se gândesc la mine în ianuarie-februarie, când ei sunt în vacanță și eu mă pregătesc de returul sezonului? Știu ei de toți oamenii noi pe care îi întâlnești în fiecare zi și lasă amprente în viața ta, sau despre prietenii tăi cu care ai râs și plâns împreună?

Ce știu ei despre viața noastră, a fotbaliștilor? Tatăl meu lucra într-o mină, iar eu cu sora mea ne sculam de dimineață pentru a-l ajuta. Mulți oameni spun că fotbalul nu are legătură cu viața. Nu știu cum de ei știu ce este viața, dar nu au habar despre fotbal” – Angel Di Maria

1920-dimaria-trophees-PSG

Vă rog să mă credeți, am lăcrimat în timp ce scriam aceste rânduri, pasiunea lui Angel Di Maria îmi amintește de mine și de alți băieți ca mine, care simțim și trăim fotbalul, care am dat cu piciorul la oportunități, aparent, mul mai bune, doar pentru a fi mereu aproape de fotbal. Vreau să ofer articolul în cinstea tuturor care au trecut prin momente grele și au reușit să-și găsească drumul în viață, urmându-și pasiunea și lăsând lumea să vorbească. Atunci când ceilalți te bârfesc, tu continuă să muncești și să tragi din greu, pentru că la sfârșit tu rămâi cu lucrurile pe care le realizezi, iar ceilalți doar cu vorbele.

Vă mulțumesc vouă, cititorilor și urmăritorilor pentru toată comunitatea Primul 11!

Îți recomand articolul despre Wesley Sneijder.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

andreischiopu Vizualizare tot

Pasionat de fotbal inca de pe vremea cand invatam alfabetul. Specializat in marketing si business. Jurnalist in timpul liber si redactor sef la primul 11, cireasa de pe tort. :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: