Special

Brazilianul care a jucat pentru naționala Moldovei

Henrique Luvannor este un fotbalist brazilian, născut în Campo Maior. Totuși, el evoluează pentru naționala Moldovei, fiind naturalizat la dorința sa.

Povestea brazilianului care joacă pentru naționala Moldovei

Henrique Luvannor este fotbalistul brazilian care joacă pentru naționala de fotbal a Moldovei, iar în prezent a revenit la Sheriff Tiraspol după aventura din Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda, formație unde se transferase de la Shabab Dubai.

Momentul său de glorie, de fapt punctul în care și-a schimbat radical viața a fost în 2011, atunci când s-a transferat de la Morrinhos, o formație din ligile inferioare braziliene, în Republica Moldova, la Sheriff Tiraspol.

Au urmat trei ani intenși, în care a făcut show la meciurile lui Sheriff Tiraspol și a fost ofertat chiar să evolueze pentru naționala țării de peste Prut.

  • 31 de ani a împlinit Henrique Luvanor pe 19 mai
  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Henrique Luvanor, conform transfermarkt.com
Henrique Luvannor. Sursă foto: sheriff.md
Henrique Luvannor. Sursă foto: sheriff.md

Problemele cu naturalizarea

Henrique Luvannor a jucat pentru naționala Moldovei în patru meciuri, marcând două goluri și a dat o pasă decisivă.

În iunie 2014 FIFA a anunțat că el nu mai poate juca pentru Moldova nici în meciuri amicale și nici în oficiale, întrucât el nu a locuit cinci ani în Republica Moldova, o cerință obligatorie pentru stranieri naturalizați.

În 2014, Luvannor a prins un transfer la Al Shabab, iar de atunci nu s-a mai întors în Moldova până în acest sezon, fără să mai joace pentru națională.

Henrique Luvannor are un frate pe nume Klysman, care a evoluat pe postul de atacant la Sheriff Tiraspol. Acesta s-a căsătorit cu o moldoveancă, împreună cu care are o fetiță.

Totuși, Klysman nu a mai rămas în Moldova și s-a întors în Brazilia, unde a mai evoluat de-a lungul timpului pentru câteva cluburi din ligile inferioare.

  • 1 titlu în Moldova a câștigat Henrique Luvannor cu Sheriff (2012-2013)

Îți recomand articolul despre povestea de viață a lui Dani Alves.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: