Premier League

Drumul greu al lui Callum Wilson pentru a ajunge fotbalist

Callum Wilson este unul dintre cei mai în formă atacanți englezi din ultimele sezoane de Premier League.

În această vară, Wilson a prins un transfer de la Bournemouth la Newcastle, ceea ce îl păstrează în continuare în Premier League, evident păstrează și șanse de a fi rechemat în lotul naționalei lui Gareth Southgate.

Callum Wilson. Sursă foto: goal.com
Callum Wilson. Sursă foto: goal.com

Povestea grea de viață a lui Callum Wilson

Înainte de a ajunge starul lui Bournemouth, Callum Wilson a trecut prin mai multe episoade grele, care i-au marcat copilăria. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl, părinții lui s-au despărțit când el era doar un bebeluș.

A fost crescut de mama sa, care a trebuit să se descurce singură cu 5 copii: „Mama era mereu ocupată. Era foarte greu pentru ea, mai ales când am crescut, să mă ducă la antrenamente.

Era singură și trebuia să îngrijească cinci copii. Uneori, câțiva prieteni de familie sau colegi mă duceau ei la antrenamente ca să o mai ușureze pe mama”.

„Chiar nu știu nimic despre tatăl meu. Singurul lucru pe care îl cunosc despre el este faptul că era jamaican. Jamaicanii sunt foarte atletici, la fel cum este Usain Bolt și probabil de la el am moștenit anumite calități fizice, care mă ajută în cariera mea de fotbalist profesionist”, a mai spus Callum Wilson.

Callum Wilson. Sursă foto: tbrfootball.com
Callum Wilson. Sursă foto: tbrfootball.com

A practicat kickboxing

Callum Wilson a practicat două sporturi în adolescență, astfel că, pe lângă fotbal, cunoaște și kickboxing: „În toată cariera mea de kickboxer am avut doar trei meciuri. Mi-am câștigat toate duelurile prin knockout.

Îmi vedeam adversarii plângând de durere din cauza loviturilor mele, însă tot fotbalul m-a pasionat mai mult și am ales să mă axez pe fotbal”.

Wilson a fost refuzat de mai multe ori până să ajungă la Coventry, primul club profesionist din carieră: „Până la vârsta de 12 ani am tot încercat să dau probe la mai multe cluburi, dar nu am fost admis.

Apoi, mi-am dat seama că dacă vreau să ajung un fotbalist profesionist trebuie să schimb mai multe lucruri la mine și să fiu mult mai serios. M-am pregătit cu atenție și am fost primit la Coventry”.

Callum Wilson. Sursă foto: goal.com
Callum Wilson. Sursă foto: goal.com

13 îi poartă noroc

Chiar dacă a suferit două rupturi ale ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, Callum Wilson a declarat că numărul 13, pe care îl poartă pe tricou, îi aduce noroc: 

„Mi-am dorit să port numărul 13 pentru că mai multe lucruri importante s-au petrecut în viața mea pe data de 13. În data de 13 mi-am luat permisul de conducere, tot pe 13 am luat și prima lecție de condus, iar băiatul meu s-a născut tot pe data de 13 și el este cel mai important pentru mine”.

„Sunt puțin superstițios. Un alt număr important pentru mine este 22. De fiecare dată când mă uitam la telefon înainte de a mă culca, ceasul îmi arăta ora 22:22.

M-am gândit că poate este un semn și, în mod ironic, în acel sezon am înscris fix 22 de goluri pentru Coventry”, a mai spus atacantul lui Newcastle.

Callum Wilson. Sursă foto: goal.com
Callum Wilson. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre top 10 cei mai buni fotbaliști din FIFA 21, privind ratingurile.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: