Special

“N-o să mint!”. Convocat la naționala Braziliei la doar 17 ani, Endrick a acordat un interviu “anti-Neymar”

Endrick (17 ani) a fost convocat în premieră la naționala Braziliei la începutul lunii, după evoluțiile bune pentru Palmeiras.

Starul care va ajunge în vestiarul celor de la Real Madrid la finalul sezonului actual a bifat, astfel, o performanță care nu s-a mai văzut de la Ronaldo Nazario încoace, însă reușește să se mențină cu picioarele pe pământ.

Endrick a acordat un interviu “anti-Neymar”

Tânărul atacant a oferit recent un interviu legat în principal de viața sa dincolo de fotbal. Endrick a dezvăluit că nu are o viață extrasportivă tumultoasă, deoarece se dedică 100% carierei.

Publicația franceză Foot Mercato a interpretat declarațiile lui Endrick drept “anti-Neymar”, întrucât actualul lider al naționalei Braziliei este celebru pentru escapadele sale.

„Sincer să fiu, urăsc să ies în oraș, urăsc petrecerile. Prefer să merg la un restaurant, să petrec timp cu familia. Nu mă interesează decât fotbalul. Stau liniștit, nu fac prea multe.

Nu îmi place să fiu implicat în controverse. Nu vreau să fac lucruri care îmi vor păta imaginea. Îmi place să mă înconjor de oameni care mă iubesc. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am mentalitatea asta, pentru că altfel, n-o să mint, aș fi fost pierdut de mult.

M-a cumpărat Real Madrid, iar momentan joc pentru cel mai mare club din Brazilia. Sunt toate ingredientele potrivite pentru ca o persoană tânără să se piardă pe drum, dar nu și eu”, a spus Endrick.

Endrick, convocat la naționala Braziliei, la doar 17 ani

Selecționerul interimar Fernando Diniz a decis să îl includă pe tânărul atacant pentru meciurile cu Columbia și Argentina, programate pe 17 și 22 noiembrie, în preliminariile sud-americane pentru Cupa Mondială 2026.

Este o decizie istorică, întrucât niciun alt fotbalist brazilian n-a mai fost convocat la o vârstă așa de fragedă de la Ronaldo Nazario încoace. Legendarul atacant a fost cooptat în premieră la “Selecao” în 1993, când avea tot 17 ani.

De când a fost promovat la echipa mare, Endrick a bifat 54 de meciuri pentru Palmeiras și a reușit 14 goluri și două assisturi.

Sezonul trecut, Endrick a cucerit titlul și Supercupa alături de echipa sa, iar în acest sezon are șanse să pună din nou mâna pe campionat.

  • 25 de milioane de euro este cota de piață actuală a lui Endrick, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Știre preluată de pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

%d