Premier League

”A doua echipă din Europa, căutăm portar” Liverpool, îngropată de lipsa de experiență a propriului goalkeeper. Momentul decisiv al finalei și ”oracolul” Craioveanu

Dacă nu era un portar bun, aş fi fost cel mai mare idiot din istoria fotbalului” – Jurgen Klopp despre Loris Karius, 2k18

Prima finală Europeană pentru Liverpool după 11 ani. Liverpool a început ofensiv în fața unui Real Madrid care a aliniat aceeași formulă de start cu care s-a prezentat în finala Ligii Campionilor de la Cardiff. Real s-a impus cu 3-1 și scrie, din nou, istorie în cea mai importantă competiție din Europa.

Prima repriză a oferit unul dintre cele mai triste momente ale anului. Sunt sigur că prezența lui Salah în teren până la finalul partidei ar fi oferit o altă față lui Liverpool pe tot parcursul meciului. Statistica spune că, înainte de intrarea lui Ramos asupra lui, care mi-a adus aminte de idolii mei din Wrestling cu care îmi puneam poze pe desktop-ul calculatorului când eram mic, Liverpool a avut 9(NOUĂ) șuturi, iar după ieșirea acestuia jocul s-a schimbat radical, fără niciun șut al băieților lui Klopp până la finalul primei reprize. Carvajal nu a mai putut continua partida din minutul 37, forțând mâna lui Zidane, care l-a aruncat în teren pe Nacho. La fel ca starul lui Liverpool, fundașul spaniol a părăsit terenul în lacrimi.

Îi dau dreptate lui ”Grande”

”Pe Karius nu l-aș aduce nici la Slatina”, a spus Gică Craioveanu la Digisport cu câteva minute înainte de startul partidei. Eram nerăbdător să-l pot contrazice în această cronică. Mizam pe un joc perfect al lui Karius. Nu am ce să spun de golul al doilea. Superb, imparabil, și cum mai vreți voi să-i spuneți, dar un gol ca cel al lui Benzema nu am luat în lunga mea carieră de jucător în parcul Tineretului și de ”goalkeeper” în lipsă de soluții, iar golul al treilea a fost confirmarea, Liverpool are nevoie de un portar. Cu tot respectul, pentru că statisticile îl pun pe Karius peste Navas. Înainte de meciul ăsta, dacă nu mă înșel, avea 28 de goluri luate în 32 de partide în toate competițiile. Oricum, o medie de sub un gol pe meci.

Să-mi explice cineva

În minutul 89, Zidane l-a trimis în teren pe Asensio în locul unui Benzema care a marcat, indiferent cum, dar a marcat, pe deasupra a mai avut și ocazii, iar un Cristiano Ronaldo care s-a remarcat doar la o ocazie periculoasă în prima repriză a rămas pe teren până la sfârșitul jocului. Oricum, această Ligă a Campionilor cred că îl aduce mai aproape de al șaselea balon de aur.

Fanii lui Liverpool rămân cu imaginea privirii reci ai lui Ramos și lacrimile lui Salah, dar umărul cel mai pătat de lacrimi este cel al lui Klopp în această seară.

Nimic despre golurile lui Bale. Unul inexplicabil de frumos și altul care nu trebuia niciodată să intre în poartă.

Mă întreb oare cum a trăit finala fanul acela al lui Liverpool, căruia i-a fost anulat zborul în dimineața în care se pregătea să plece spre Kiev. Am scris despre asta în ProSport.

Numai bine.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: