Special

A făcut închisoare pentru că era talentat

Pare incredibil, dar e adevărat! Mahmoud Sarsak a fost torturat timp de 3 ani în Israel, pentru că era talentat la fotbal și pentru că era de origine palestiniană.

Fotbalistul care a făcut închisoare pentru că era talentat

Mahmoud Sarsak a fost arestat doar pentru că era un jucător talentat de origine palestiniană. A fost săltat de forțele de securitate israeliene în luna iulie a anului 2009 în timp ce traversa fâșia Gaza spre Malul de Vest și a fost eliberat abia în iulie 2012 după ce a făcut greva foamei timp de 96 de zile.

Israelienii l-au acuzat că ar fi membru al grupului militant islamic Jihad și au spus că a pus o bombă care a rănit un soldat israelian. Dar nu au avut niciun fel de dovezi și, după trei ani de tortură în închisoare, nu i-au putut smulge o mărturisire.

Palestinienii bănuiesc că a fost arestat din cauză că israelienii se temeau că Mahmoud, cel mai tânăr jucător din Liga Palestiniană, în vârstă de doar 14 ani, va ajunge foarte bun și va intra într-o echipă de fotbal renumită, după care își va scrie pe trup mesaje pro-Palestina și-și va folosi faima pentru a atrage atenția asupra acestei probleme

„Tot locul era plin de fotbaliști profesioniști și oameni cu diplome!”

Cu greu, Mahmoud a încercat să povestească prin ce a trecut:

„A fost o perioadă groaznică. Eram închis cu mai mulți fotbaliști profesioniști și oameni cu diplomă, toți palestinieni.

Israelul a mai distrus de-a lungul anilor stadioane de fotbal din Palestina, pentru ca noi să nu ne arătăm o latură pozitivă, ci doar pe cea cu bombe și alte lucruri de tipul ăsta.

Chiar și așa e periculos ca palestinienii să stea grupați mai mult într-un loc, mai ales la Gaza, dar ei continuă să meargă la meciuri și în astfel de condiții”, a mai spus Mahmoud.

Îți recomand articolul despre răzbunarea perfectă a lui Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: