Special

A înscris Pele mai multe goluri decât Cristiano Ronaldo

Pele este o adevărată legendă pentru fotbalul mondial, iar recordul său de goluri încă stă în picioare, deși e amenințat din ce în ce mai mult de Cristiano Ronaldo, care vine precum o mașină de Formula 1, gata să doboare recordul de goluri al lui Pele, dar și al marcatorilor all-time din istoria echipelor naționale.

S-a zvonit de multe ori că Pele a înscris peste 1.279 de goluri, însă multă lume spune că peste 500 dintre acestea au fost înscrise la antrenamente, amicale, în armată sau la meciuri neoficiale. Totuși, Primul 11 vă pune la dispoziție o analiză puțin mai amplă asupra situației.

Cristiano Ronaldo și Pele. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo și Pele. Sursă foto: goal.com

Pele are mai multe goluri decât Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo e o mașinărie de goluri și a început noul sezon din Serie A cu încă o reușită, în victoria lui Juventus cu Sampdoria, 3-0.

Acum, Cristiano a ajuns la 740 de goluri în toată cariera sa și îi amenință recordul de goluri al lui Pele, care conform noilor statistici realizate de centrele dedicate special care se ocupă cu arhivele fotbalului ar fi de 757 de goluri.

Deci da, Pele a înscris mai multe goluri decât Cristiano Ronaldo… pentru un moment. Cristiano este atât de aproape de a-i bate recordul de goluri al lui Pele și de a intra definitiv în istoria fotbalului mondial.

Imaginați-vă cum noi ne gândeam la numărul impresionant de goluri marcat de Pele și cum vorbeam între noi despre ce fotbalist mare era el și ne părea puțin rău că nu l-am prin jucând.

Ei bine, gândiți-vă că, cel mai probabil, copiii noștri vor vorbi despre Cristiano Ronaldo cum vorbeam noi despre Pele, iar noi le vom putea povesti și arăta ce fotbalist imens a fost. E o nebunie, dar chiar se poate întâmpla asta! 🤯

Cristiano Ronaldo și Pele. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo și Pele. Sursă foto: goal.com

Ronaldo nu se oprește aici

Cristiano Ronaldo țintește și recordul celor mai multe goluri înscrise pentru echipele naționale, record deținut de celebrul Ali Daei, fostul star al naționalei Iranului care a înscris 109 goluri pentru țara sa.

Ei bine, Cristiano are 101 goluri înscrise pentru naționala Portugaliei și nu mai are mult nici până când să depășească recordul lui Ali Daei și să fie încoronat drept cel mai bun marcator din toate timpurile.

Ali Daei și Cristiano Ronaldo. Sursă foto: ronaldo.com
Ali Daei și Cristiano Ronaldo. Sursă foto: ronaldo.com

Se anunță un nou sezon foarte interesant pentru Cristiano Ronaldo la Juventus și rămâne de văzut dacă va reuși sau nu să depășească toate recordurile posibile în privința golurilor marcate.

Statisticile lui Cristiano Ronaldo la echipele de club:

  • Sporting Lisabona: 5 goluri
  • Manchester United: 118 goluri
  • Real Madrid: 450 de goluri
  • Juventus: 66 de goluri

Fără îndoială, Pele a fost, este și va fi o legendă, dar nu trebuie să-l uităm nici pe Cristiano Ronaldo care trage în continuare tare, la cel mai înalt nivel pentru a depăși recordul brazilianului.

Îți recomand articolul despre motivul pentru care Edgar Davids purta ochelari când juca fotbal.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: