Special

Am o nelămurire! Pe stadion de ce nu avem voie să mergem?

Sâmbăta asta am fost împreună cu prietena mea într-un centru comercial să mai cumpărăm diverse. Evident am purtat mască și toată lumea din mall-ul respectiv purta mască, fără să încerce să și-o lase sub nas sau sub bărbie.

Ok, până aici nimic neobișnuit doar că a intrat în vigoare legea conform căreia poți să mănânci în interiorul restaurantelor, nu mai ești nevoit să stai pe terasă, mai ales că se răcește vremea.

Normal că pentru a mânca e nevoie să-ți dai jos masca, ceea ce se și întâmpla cu persoanele care se aflau la restaurante.

Așadar, din ce înțeleg eu, virusul rămâne la pragul ușii restaurantului? Nu are logică pentru mine…

Nu înțeleg motivul pentru care nu sunt lăsați oamenii să meargă pe stadioane, mai ales că în ultimii ani audiențele erau mici la meciurile din Liga 1.

Nu mi se pare greu să fie lăsați 10.000 de oameni pe un stadion de 50.000 de locuri, cu spațiu între ei, cu măști, deși e în aer liber, fără să fie probleme.

Nu dau exemplu Serbia sau alte țări din zona noastră a Europei, pentru că am observat că aceste exemple nu primează pentru publicul „elevat” și pentru cei care cred că toate țările din estul Europei sunt „nașpa”, dar îi pot da exemplu bine mersi pe francezi.

După ce au anulat campionatul și au luat și alte măsuri drastice cum ar fi anularea anului școlar, tot ei au reluat fotbalul cu fani pe stadioane.

Nu să umple arenele, dar cu măsurile de protecție și cu puțină voință din partea  autorităților au reușit să facă acest pas.

O postare de-a mea, care a prins destul de bine. Sursă foto: Primul11
O postare de-a mea, care a prins destul de bine. Sursă foto: Primul11

În vară lumea petrecea în baruri, dar stadioanele erau închise

Nu voi intra în amănunte despre cum erau desfășurate activitățile din barurile de la mare și nici nu voi comenta petrecerile care se organizau acolo seară de seară, pentru că nu e treaba mea.

Dar, pentru noi, iubitorii de fotbal, ni s-a părut, și pe bune dreptate, că nu e corect. În timp ce sute de inși se înghesuiau pe metru pătrat, vântul sufla praful depus pe scaunele stadioanelor.

La fel, fanii Craiovei, spre exemplu, se strângeau după victoriile echipei în număr mare, pentru a-și felicita favoriții, dar pe stadion nu erau lăsați să intre.

Personal, mi se pare mult mai periculos să te strângi în număr mare pe străzi sau în baruri decât să fii lăsat să stai pe scaunul pe care ți l-ai ales pe stadion (pentru că multe cluburi au sisteme informatice, la care îți poți alege scaunul, rândul și zona dorită).

Dar cu școlile și facultățile cum facem?

Eu sunt student în anul 2 de master la Universitatea din București și facultatea ne-a explicat că sunt vizate trei scenarii pentru noul an universitar: 1) Cursruri face to face 2) Cursruri hibrid (facem cursuri și online și acasă) 3) Cursruri online.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că sunt șanse să mergem și la facultate, iar asta înseamnă că, cel puțin, Universitatea din București a luat măsuri și e pregătită să primească miile de studenți, exact cum se întâmpla în fiecare an, ceea ce e bine.

Pe mine nu mă afectează în niciun fel modul în care voi învăța, pentru că eu sunt de părerea că cine vrea să învețe, învață în orice mod posibil, nu am nevoie de lux și cele mai bune condiții pentru a învăța, dar am nevoie de informații bune și care merită să fie asimilate.

Dacă ne vom întoarce la facultăți și dacă restaurantele vor rămâne deschise în interior (fără să porți mască) și dacă se vor mai deschide alte afaceri care depindeau de un spațiu închis, care ar fi problema să fie lăsați 10.000 de persoane pe stadioane?

Concluzie

Concret, sunt de părere că se poate face o formă și se putea face o formă prin care suporterii să se întoarcă pe stadioane mult mai repede.

Din păcate, cred că e vorba despre deținătorii drepturilor TV care vor ca oamenii să fie mult mai mult în fața televizoarelor pentru a face profit, altfel nu-mi explic de ce nu s-a decis încă nimic.

Reamintesc faptul că România e una dintre țările în care cluburile primesc sume imense din partea deținătorilor drepturilor TV, cu mult peste campionate precum cel din Croația, Serbia, Bulgaria, Ucraina sau Ungaria.

Sunt curios și de părerile voastre!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: