Special

Atacantul care a înscris 0 goluri în 24 de ani

Fostul atacant Carlos Henrique Raposo are una dintre cele mai surprinzătoare povești din lumea fotbalului. Într-o carieră de 24 de ani, brazilianul a evoluat pentru 9 cluburi și a „reușit” să își încheie cariera cu 0 goluri marcate și 0 pase decisive, chiar dacă a bifat unele dintre cele mai mari echipe din țara natală și a ajuns chiar și în Europa.

Carlos-Kaiser

Era poreclit „Kaiser”, pentru că fizicul său aducea aminte de legendarul Franz Beckenbauer. În Brazilia a jucat la Botafogo, Flamengo, Fluminense sau Vasco da Gama, iar în Europa a fost în Franța, la Gazelec Ajaccio.

Atacantul care a înscris 0 goluri în toată cariera

Acum în vârstă de 57 de ani, fostul jucător a recunoscut cu dezinvoltură că a păcălit fotbalul și nu se ferește să povestească amănunte picante din viața sa sportivă.

Fostul fundaș brazilian Ricardo Rocha, care a jucat la Real Madrid, a povestit despre Raposo: „Singura problemă a lui era mingea. Spune că juca în față, dar a fost un atacant atât de complet, încât nu a marcat niciodată și niciodată nu a dat vreo pasă de gol. Spunea mereu că era accidentat.

Când mingea era pe stânga, el fugea pe dreapta și viceversa. Nu avea niciun talent pentru joc, dar era o persoană foarte bună”.

tSSz2oLK

Folosea o strategie care a dat de fiecare dată roade: la primul antrenament la un nou club, spunea că nu e în formă și că are nevoie de câteva săptămâni pentru a se pune la punct și pentru a lucra alături de un preparator fizic personal, personaj inventat. Cerea de obicei contracte pe câte 6 luni sau un an.

A explicat cum folosea tactica „I-am cerut cuiva să mă lovească în timp ce săream în mijlocul careului, apoi am spus că mă doare în spatele coapsei și că trebuie să stau 20 de zile la infirmerie.

Când situația se îngreuna, aveam un prieten dentist care îmi dădea un certificat potrivit căruia aveam o problemă fizică”.

Raposo a povestit și despre un gest pe care îl repeta în cantonamente și care l-a ajutat să se facă plăcut printre colegi: Dacă era un cantonament la un hotel, veneam cu două sau 3 zile mai devreme, luam 10 femei și închiriam un apartament la etajul de sub cel unde era echipa cazată. Noaptea, nu ieșea nimeni din cantonament: tot ce trebuia să facem era să coborâm un etaj”.

3ab80091270c01b37946ffa247333638

Cum i-a păcălit și pe fani

Brazilianul a povestit cum i-a făcut pe fanii lui Gazelec Ajaccio să îl îndrăgească, fără să le permită să vadă că nu știe să lovească mingea. La prezentare, pe un stadion micuț, dar înțesat de fani, s-a văzut în fața unui public numeros, care aștepta ceva din partea lui:

„Erau multe mingi pe teren, părea că trebuie să ne antrenăm serios. Am sărit pe gazon, am luat mingile și am început să le degajez în tribune, către fani, în timp ce le făceam cu mâna și sărutam stema clubului.

Fanii erau înnebuniți, iar pe gazon nu a mai rămas nicio minge. Fără mingi, am fost nevoiți să trecem la un antrenament fizic”.

Ajuns la vârsta de 56 de ani, Carlos Henrique Raposo spune că are conștiința împăcată: „Nu am niciun regret. Cluburile au păcălit și dezamăgit fotbaliștii multă vreme și cineva trebuia să îi răzbune”.

Îți recomand articolul despre portarul golgheter din România.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: