Special

Autogolul care i-a adus moartea (Povestea adevărată)

Știu că mulți dintre voi cunoașteți acest caz, dar poate il asociați cu un meci al României.

Fals. Am tot auzit povestea asta de foarte multe ori, dar nu știu de ce s-a reținut greșit.

Am făcut niște cursuri de limbă spaniolă cu o profesoară din Columbia, iar colegii mei îi povesteau varianta știută de ei și ea nu înțelegea, povestind altceva.

2 iulie 1994

Această dată reprezintă o dată neagră pentru lumea fotbalului. A fost o zi neagră pentru Columbia dar și pentru fanii fotbalului de pretutindeni.

Moartea lui Andres Escobar

La Campionatul Mondial din 1994, Columbia pornea ca mare favorită la câștigarea trofeului. Spre ghinionul lor, aceștia au dat de naționala României, care i-a învins cu 3-1, prin dubla lui Răducioiu și golul superb marcat de Gică Hagi.

Fiind învinși de noi, Columbia era obligată să câștige următorul meci cu SUA.

Această partidă i-a fost fatală. În minutul 34 a vrut să respingă o centrare și din păcate și-a dat autogol. „Los cafeteros” au pierdut cu 2-1 meciul și se vedeau eliminați din competiție după doar 2 meciuri. Victoria din ultima partidă cu Elveția nu a mai contat deloc.

Andres Escobar și-a cerut scuze public în fața întregii națiuni printr-un comunicat în cotidianul „El Tiempo”.

Fundașul semnase deja cu AC Milan și s-a întors în țara natală pentru a-și vizita familia. A ieșit cu câtiva prieteni într-un bar din Medellin, capitala infracționalității și a cartelurilor de droguri, iar la 3 dimineața a fost abordat de un individ trimis de Santiago Gallon care pierduse mulți bani la pariuri din cauza contra performanței naționalei Columbiei.

Andres Escobar a fost împușcat de 6 ori și a fost declarat decedat.

Aceasta este povestea tragică a jucătorului poreclit „gentleman” pentru comportamentul său exemplar din teren dar și din afara acestuia.

Îți recomand articolul despre motivele pentru care Fekir a ales sa meargă la Betis.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: