Special

Blestemul coperților FIFA

Kylian Mbappe este jucătorul care va fi pus pe coperta FIFA 21, iar, din păcate, atacantul lui PSG este doar o altă victimă a blestemului coperților FIFA, după accidentarea suferită în finala Cupei Franței, care îl va ține departe de teren și are șanse mari să rateze toate meciurile din Champions League.

Blestemul jucătorilor de pe coperțile FIFA

Blestemul jucătorilor care au apărut pe coperțile FIFA, este un subiect pornit de gameri din 2017, atunci când Marco Reus a fost ales să fie imaginea FIFA 17. Starul Borussiei Dortmund a suferit în acel sezon o accidentare horror, care l-a ținut departe de teren mult timp.

Coperta FIFA 17. Sursă foto: ea.com
Coperta FIFA 17. Sursă foto: ea.com

Totuși, dacă stăm să ne gândim bine, nici FIFA 11 nu a fost mai diferită, după ce Kaka a fost ales să fie imaginea jocului.

2011 a fost unul dintre cei mai dificili ani din cariera lui Kaka, când nu mai prindea minute la Real Madrid.

Nu uităm nici de Jack Wilshere

FIFA 12 a venit cu multe îmbunătățiri și schimbări, iar, în mod surprinzător, Jack Wilshere, pe vremea aceea la Arsenal, a fost starul de pe coperta jocului, împreună cu Wayne Rooney.

Dacă în cazul lui Rooney lucrurile au părut să stea mai bine, de cealaltă parte, în cazul lui Wilshere, situația a fost dramatică, acesta începându-și celebra serie de accidentări, care l-au făcut să nu-și atingă niciodată potențialul maxim.

Blestemul coperților FIFA, Sursă foto: ea.com
Blestemul coperților FIFA, Sursă foto: ea.com

Un alt exemplu a venit și în 2020, când Eden Hazard, proaspăt transferat de Real Madrid, a fost pus pe coperta FIFA 20. Belgianul a avut un sezon mizerabil la Real Madrid, chiar dacă a câștigat campionatul. Până și el a recunoscut că a fost cel mai slab sezon din cariera lui.

Coperta FIFA 20. Sursă foto: ea.com
Coperta FIFA 20. Sursă foto: ea.com

Hazard a înscris un singur gol în 21 de meciuri pentru formația lui Zinedine Zidane, mult sub capacitatea sa.

Îți recomand articolul despre cei 16 jucători de care Barcelona vrea să scape.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: