Premier League

Blestemul numărului 7 de la Manchester United

De la plecarea lui Cristiano Ronaldo de pe „Old Trafford”, numărul 7 al lui Manchester United a fost învăluit într-un mister total, iar fanii „diavolilor roșii” spun că este blestemat.

Niciun fotbalist care a purtat cifra 7 pe tricou, de la plecarea starului portughez, nu a reușit să se impună sau a avut rezultate mult prea modeste pentru o echipă ca Manchester United.

Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Fotbaliștii care au fost protagoniștii blestemului numărului 7 de la Manchester United

Cristiano Ronaldo a preluat tricoul cu numărul 7 la Manchester United de la David Beckham în 2003. De atunci, starul portughez a devenit unul dintre cei mai iubiți fotbaliști de pe „Old Trafford”, cu 118 goluri marcate și 68 de pase decisive în 292 de partide.

Plecarea lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid în 2009, i-a lăsat pe fanii „diavolilor roșii” în așteptarea unui alt fotbalist de top, care să ducă mai departe tradiția tricoului cu numărul 7.

De-a lungul anilor, mai mulți fotbaliști au purtat numărul 7, dar nu au avut rezultate notabile. În urma plecării lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid, Michael Owen a purtat cifra 7 pe tricou timp de două sezoane, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Alți jucători de la Manchester United care au purtat numărul 7. Sursă foto: lefigaro.fr
Alți jucători de la Manchester United care au purtat numărul 7. Sursă foto: lefigaro.fr

Cifrele dezastruoase ale succesorilor lui Cristiano Ronaldo la Manchester United

Toți succesorii lui Cristiano Ronaldo la Manchester United au eșuat în dorința de a fi noul număr 7 al echipei. Din 2009, de când Cristiano Ronaldo a plecat, alți 5 fotbaliști au purtat cifra 7 pe tricou, dar cifrele lor au fost dezastruoase:

  • Michael Owen – 17 goluri în 52 de partide (2009-2011)
  • Antonio Valencia – 7 gol în 78 de meciuri (2012-2014)
  • Angel Di Maria – 4 goluri în 32 de meciuri (2014-2015)
  • Memphis Depay – 7 goluri în 53 de meciuri (2015-2017)
  • Alexis Sanchez – 5 goluri în 45 de meciuri (2017-2019)

În 10 ani, de când Cristiano Ronaldo a plecat de la echipă, succesorii lui au reușit să marcheze în total doar 40 de goluri, cu 78 de reușite mai puțin decât a înscris starul portughez în 6 sezoane.

După ce Alexis Sanchez a părăsit-o pe United în vara anului trecut, nimeni nu s-a mai atins de „sacrul” număr 7 al echipei.

Îți recomand articolul despre răzbunarea perfectă a lui Alphonso Davies.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: