Special

Cele mai ciudate stadioane din lume

Uitați de Camp Nou, Wembley și Maracaña. Aceste stadioane sunt adevăratele minuni ale lumii fotbalului.

  • Estadio Hernando Siles – La Paz, Bolivia

De ce este atât de special ?

Situat la 3.601 metri deasupra nivelului mării, Estadio Hernando Siles din La Paz este unul dintre cele mai înalte stadioane din lume.

La această altitudine, aerul este foarte rarifiat și este destul de greu să respiri. Gândiți-vă că Lionel Messi s-a îmbolnăvit pe teren după doar o repriză, într-un egal Bolivia-Argentina 1-1.

1200px-Hernando_Siles_Stadium_-_La_Paz

  • Stadion Voždovac – Belgrad, Serbia

Acest stadion este construit deasupra unui mall 😀

Unde altundeva îți poți combina shopping-ul cu ceva și mai interactiv? Unul dintre puținele stadioane de pe acoperiș din lume, Stadionul Voždovac a fost construit în anul 2012 pe un acoperiș al unui centru comercial din Belgrad, la 24 de metri deasupra solului. Magazinele de dedesubt includ un McDonald’s, un KFC și un supermarket.

Cel mai interesant lucru despre acest stadion este faptul că are autorizația Uefa de a juca în Europa League sau Uefa Champions League.

stadion_vozdovac04

  • Estadio Municipal de Braga – Braga, Portugalia

Este o minune arhitecturală. Construit pentru Campionatele Europene din 2004 la un preț de € 83m, cele două tribune enorme sunt legate prin șiruri de oțel. Fiecare are o capacitate de 15.000 și poate fi accesat prin plaja de 5000 de metri, de sub stadion.

soutomoura-estadio1

  • Ottmar Hitzfeld Gspon Arena – Gspon, Elveția

Este vorba doar despre a ajunge acolo. Vizitatorii se pot bucura de peisajul idilic al munților elvețieni, în timp ce se îndreaptă spre „stadion” fie cu mașina, cu telecabina, fie pe jos. Fundalul minunat face, de asemenea, calitatea destul de slabă a fotbalului de acolo mult mai spectaculoasă.

f6ff76cf85224dff989de2267c3e781c

  • Igralište Batarija – Trogir, Croația

Acest stadion este făcut în interiorul unei cetăți, care poate fi de asemena vizitată. Echipa a fost preluată de suporteri, dar în scurt timp a ieșit din ligile Croației. Totuși, aceștia încearcă să reintroducă echipa în „circuit”.

igraliste_batarija_86153500

  • Svangaskarð – Toftir, Insulele Feroe

Până nu demult acest stadion a fost casa echipei naționale a Insulelor Feroe. Priveliștea este impresionantă și pe acest teren s-a înregistrat o victorie mare a naționalei feroezilor, 2-1 cu Malta în 1998.

svangaskarður

  • Estadio BBVA Bancomer – Guadalupe, Mexic

Estadio BBVV Bancomer a fost deschis în 2015 pe fondul controversei – există anchete în care se încearcă să se demonstreze că locația sa în umbra muntelui Cerra de la Silla va avea un efect negativ asupra faunei sălbatice locale.

MNTRYMXSOC_0363_JorgeToboada

  • Gospin Dolac – Imotski, Croația

Locația este foarte interesantă nu numai pentru că stadionul este făcut într-o stâncă, dar la doar 500 de metri de arenă se află o lagună.

stadion_gospin_dolac01

  • The Float @ Marina Bay – Singapore

Deschisă în 2007, este cel mai mare stadion plutitor din lume. Deși s-a sperat că The Float va găzdui echipa națională de fotbal din Singapore, acest lucru nu s-a întâmplat. De fapt, nu a găzduit niciun meci de fotbal mai important decât nivelul Ligii Ligii. În schimb, The Float a fost folosit pentru concerte și alte evenimente.

1365x460-78dbca8bf3

Îți recomand live blog-ul despre transferurile din fotbal.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și pe Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: