Intern

Cine era „Ajaxul” României ?

Pentru că în acest sezon de Champions League, Ajax ne-a încântat și ne-a arătat că o trupă de puști talentați poate să elimine echipe precum Real Madrid și Juventus, am săpat adânc și am descoperit că și în România era o echipă poreclită „Ajax de România”.

Această echipă era Chindia Târgoviște, echipă care promova an de an tineri fotbaliști români.

Orașul Târgoviște a simțit pentru prima dată gustul fotbalului profesionist în anul 1950, atunci când s-a înființat FCM Targoviste. De-a lungul timpului echipa a suferit mai multe denumiri,cel mai recent fiind cel de Chindia Targoviste, care a primit ajutor financiar din partea lui Gică Popescu și Ion Crăciunescu.

Datorită fotbaliștilor foarte tineri și foarte talentați pe care îi folosea, echipa de fotbal din Târgoviște și-a căpătat porecla de micul Ajax.

Printre jucătorii legendari formați de Chindia îi regăsim pe  Cornel Dinu, legenda lui Dinamo, pe portarul Narcis Coman cel care a devenit primul goalkeeper din România câștigător al distincției fotbalistul anului, în 1978.

maxresdefault

Alți fotbaliști importanți dați de Târgoviște României sunt: Bogdan Liță, Sică Bârdeș, Gigi Tătaru, Cristian Bălașa și Laurențiu Reghecampf.

25

Însuși Nicolae Dobrin a jucat un sezon pentru Târgoviște, refuzând oferte de la Dinamo București și Universitatea Craiova.

dobrin_21556200

În momentul de față, Chindia este aproape de o revenire în prima treaptă a fotbalului românesc, luptându-se de la egal la egal cu Academica Clinceni și „U” Cluj pentru promovare.
Îți recomand articolul despre Berbatov și mafia bulgară.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: