Special

Cine spune că fetele nu pot juca fotbal?

„Fetelor nu le place fotbalul” sau „fetele nu pot juca fotbal” sunt doar câteva replici des întâlnite, dar care nu sunt deloc adevărate.

În ultima vreme fotbalul feminin a luat amploare peste tot în lume, iar țări precum Germania, Brazilia, Franța sau SUA au ridicat standardele fotbalului feminin foarte sus. Fetele au schimbat pantofii eleganți cu ghete cu crampoane și unele dintre ele nu le-ar mai da jos din picioare 😀

150911104804-matildas-australia-soccer-japan-exlarge-169

Înainte de a începe nu uitați să ne dați un like pe pagina noastră de Facebook !

Cum decurge un antrenament al fetelor?

Nu există nici o diferență între antrenamentele băieților și cel al fetelor. Fotbalistele depun același efort, au aceeași dorință de a reuși și se întrec mereu cu propria persoană pentru a deveni și mai bune. Avem o mostră de la un antrenament !

Sursă: Youtube ; Canal de Youtube: Okanda

Destul de impresionant nu ? 😀

Starurile fotbalului feminin la ora actuală sunt:

1)  Dzsenifer Marozsan (Germania/Olympique Lyonnais)

Dzsenifer+Marozsan+Germany+v+Brazil+Women+nWVaq6qht_3l

2) Jodie Taylor (Anglia/Arsenal Londra)

Jodie-Taylor-s-goal-sent-England-through-to-the-semi-finals-633746

3) Carli Lloyd (USA/Manchester City)

4UIBMKQIKBBVZL6W64BTVSCXQI

Meciurile de fotbal feminin au început să stârnească interesul multor televiziuni, iar sumele pe care campionatele importante le primesc din drepturile de televiziune sunt exorbitante. În meciurile echipelor naționale, țări precum Franța sau Germania reușesc să acopere întreaga capacitate a stadionului, exact ca la meciurile băieților.

Un moment foarte important în istoria fotbalului feminin a fost când celebrul joc electronic FIFA a decis să adauge 15 echipe naționale feminine în joc.

maxresdefault (1)

În viitor ne așteptăm la o dezvoltare și mai mare a fotbalului feminin, dar rămâne de văzut dacă evoluția va fi mai lentă sau mai rapidă.

Nu uitați să ne dați un like pe pagina noastră de Facebook !

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: