Bundesliga

Claudio Pizarro se retrage din fotbal! Reperele carierei atacantului care a jucat până la 41 de ani în Bundesliga

Claudio Pizarro și-a luat adio de la fotbal astăzi, 7 iunie, dar doar după ce a știut că Werder Bremen, echipa sa, este în siguranță.

Werder Bremen a câștigat barajul cu Heidenheim, astfel că rămâne și în următorul sezon în Bundesliga.

Atacantul din Perus își încheie cariera de fotbalist la 41 de ani, dar lasă în urmă recorduri și amintiri superbe petrecute în Germania.

Reperele carierei lui Claudio Pizarro, la retragerea sa din fotbal

Claudio Pizarro a început fotbalul la Academia Deportiva Cantolao, un club vestit în Peru pentru puternica sa academie de juniori. A debutat la Deportivo Pesquero, o micuță echipă din orășelul Chimbote, aflat în nordul țării.

Avea doar 17 ani atunci și nici nu se gândea ce urma să-i rezerve viitorul. S-a impus rapid, prin statura sa impozantă și prin forța de care dădea dovadă, ceea ce i-a adus transferul mult visat în Europa, în 1999, de la Alianza Lima, club care îl transferase ulterior.

Werder le-a plătit celor de la Alianza Lima 1.500.000 de euro pentru a-l transfera pe Claudio Pizzaro, iar din acel moment toată Germania a căzut la picioarele sale.

În două sezoane la Bremen a dat 35 de goluri, intrând în atenția cluburilor mari precum Barcelona, Real Madrid sau Inter Milano. Totuși, Bayern Munchen a fost cea care a pus mâna pe „bombardierul din Anzi”.

Claudio Pizarro. Sursă foto: the42.ie
Claudio Pizarro. Sursă foto: the42.ie

Bayern Munchen, cea mai frumoasă parte a carierei pentru Claudio Pizarro

La Bayern Munchen, Pizarro părea de neoprit și a reușit să cucerească rând pe rând numeroase trofee cu bavarezii făcând parte dintr-o echipă spectaculoasă cu fotbaliști precum Oliver Kahn, Pilipp Lahm sau Michael Ballack.

A urmat un transfer în Premier League la Chelsea, care părea perfect pentru „Pizza”, însă lucrurile nu au luat turnura pozitivă pe care o visa.

Claudio Pizarro a stat doar un sezon pe „Stamford Bridge”, după care s-a întors din nou în Germania, țara care i-a oferit atât de multe în viață și în carieră.

Revenirea la Bremen i-a relansat imediat cariera. Au urmat trei ani fantastici, cu 89 de goluri marcate și cu o Cupă a Germaniei cucerită alături de gruparea de pe „Weserstadion”.

  • 41 de ani a împlinit Claudio Pizarro pe 3 octombrie

Reîntoarcerea la Bayern Munchen

După evoluțiile fantastice pe care le-a avut, Bayern Munchen a decis să-l aducă din nou pe Claudio, iar în mai 2012 s-a produs mare întoarcere a atacantului.

În primul an de la revenire, Pizzaro a reușit să cucerească trofeul Champions League, marcând un total de 13 goluri în toate competițiile, în ciuda faptului că avea 33 de ani și era mai mult rezerva lui Mario Gomez.

Claudio Pizarro la Bayern Munchen. Sursă foto: twitter
Claudio Pizarro la Bayern Munchen. Sursă foto: twitter

După o nouă experiență la Werder Bremen și alta la Koln, Pizarro a revenit pentru a treia oară tot la Werder Bremen în 2018, pentru care a jucat până în ultima clipă, adică până la barajul pentru rămânerea în Bundesliga, cu Heidenheim.

În actualul sezon și ultimul, Claudio Pizarro a reușit să înscrie două goluri în 19 partide în toate competițiile.

Cifrele carierei lui Claudio Pizarro:

  • 490 de meciuri în Bundesliga
  • 197 de goluri
  • 6 titluri în Bundesliga
  • 1 trofeu Champions League
  • 6 Cupe ale Germaniei
  • 1 Supercupa Europei
  • 1 Campionat Mondial al Cluburilor
  • 1 Supercupă a Germaniei

Îți recomand articolul despre recordul obținut de Jose Mourinho în Premier League.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: