Premier League

Cristiano, victima bullyingului la Manchester United

Cristiano Ronaldo a reușit să o aducă pe Manchester United la un alt nivel și este una dintre legendele „diavolilor roșii”.

Totuși, lucrurile nu au stat la fel de bine la începutul carierei sale în Anglia și chiar a fost victima bullyingului vestiarului lui Manchester United.

Cristiano Ronaldo, victima bullyingului

Gary Neville a început seria de dezvăluiri în 2015, în autobiografia sa, în care a vorbit despre duritatea din vestiarul lui Manchester United, mai ales în primii ani ai lui Cristiano Ronaldo în Anglia.

Dacă mă uit înapoi, da, aveam un vestiar plin de duri. Trebuia să fie puternic, dar cred că l-am luat cam tare, ce-i drept”, spunea Gary Neville.

Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Ce îi făceau coechipierii lui Cristiano de la Manchester United?

Cristiano Ronaldo a avut mereu dorința de a ajunge unul dintre cei mai buni jucători din lume și era plin de încredere. Din păcate pentru el, tot încrederea sa i-a adus și multe răutăți din partea colegilor.

Phil Neville a povestit prima interacțiune cu Cristiano Ronaldo: „Mergea cu pieptul înainte, era foarte încrezător. Nu ezita să facă contact vizual cu nimeni. Ne gândeam în vestiar <cine se mai crede și ăsta>”.

Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

Quinton Fortune, fost jucător la Manchester United, și-a adus și el aminte despre greutățile pe care i le făcea, împreună cu ceilalți colegi, în vestiar lui Cristiano Ronaldo.

„Se îmbrăca mult prea elegant pentru antrenamente. Purta mereu blugi strâmți, își făcea diverse tunsori excentrice, iar noi începeam să ne amuzăm pe seama lui.

Dacă ne-ar fi ignorat, ne-am fi oprit, dar se tot enerva și noi continuam și mai mult. Îi mai spuneam că îi poate ține locul lui Beckham până când o să se întoarcă el de la Real Madrid.

Îi mai spuneam să vorbească cu noi doar atunci când joacă un meci de Cupă Mondială”.

Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com
Cristiano Ronaldo. Sursă foto: goal.com

„Cât ziceai că ai costat?”

Au încercat să-i facă viața grea și atunci când se formau grupurile la antrenamente. Îi trimiteau pase greșite intenționat lui Cristiano, ca el să fie în mijlocul grupului din nou. 18 luni au trebuit să treacă până când colegii au început să-i dea pase bune.

„De fiecare dată când nu controla mingea sau când greșea pase, începeau toți <cât spui că ai costat? S-a plătit mult prea mult pentru tine sau am semnat jucătorul greșit>”, spunea și Ryan Giggs.

Nu e ușor să treci prin astfel de momente, dar Cristiano Ronaldo a arătat că e capabil să se descurce și în cele mai grele situații, așa că nu a fost deloc distras de la drumul său de glumele răutăcioase ale colegilor săi.

Îți recomand articolul despre noul echipament al lui Wolves, care seamănă izbitor de mult cu cel al naționalei Portugaliei.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: