Premier League

De ce a ales Aubameyang să joace pentru Gabon, deși e născut în Franța

Pierre-Emerick Aubameyang este unul dintre cei mai buni atacanți din lume și unul dintre motivele pentru care Arsenal nu a avut ultimele două sezoane cu adevărat grele.

El evoluează pentru naționala Gabonului, țara tatălui său, deși el e născut în Franța și ar fi putut să facă parte, fără probleme, din naționala care a câștigat Cupa Mondială în 2018.

Totuși, explicația pe care o oferă Aubameyang când este întrebat de acest lucru, e destul de emoționantă.

Aubameyang. Sursă foto: dreamteamfc.com
Aubameyang. Sursă foto: dreamteamfc.com

De ce Aubameyang a refuzat să joace pentru Franța și a ales să joace pentru Gabon

Aubameyang își iubește mult rădăcinile, atât de mult încât și-a tatuat pe spate tot continentul Africa, pentru a-și arăta iubirea față de locurile de unde se trage el. Asta în condițiile în care el s-a născut la Laval, Franța.

„Am vrut să calc pe urmele tatălui meu. El a fost căpitanul naționalei Gabonului în trecut. Puteam să joc la fel de bine pentru Spania sau Franța. De altfel, am jucat câteva meciuri pentru Franța U21, dar mi-am dat seama repede că în inima mea vreau să urmez drumul tatălui meu.

Nu regret nimic. Mă bucur că pot să-i fac fericiți pe oamenii din Gabon și am devenit primul fotbalist din istoria Gabonului care a devenit jucătorul african al anului. Următorul meu vis este să calific naționala la o Cupă Mondială”, a explicat „Aubame”.

Aubameyang. Sursă foto: dreamteamfc.com
Aubameyang. Sursă foto: dreamteamfc.com

Tatuajul cu continentul african de pe spatele său

Aubameyang a avut o explicație emoționantă pentru care și-a tatuat conturul continentului african pe spatele său: „Africa ești inspirația mea, identitatea mea, familia mea, casa mea! Din acest motiv te port pe spate.

Sunt devastat de ceea ce se întâmplă în Nigeria, Congo, Coasta de Fildeș și în multe alte locuri. Acest continent merită lucruri mai bune, merită dreptate!”, scria Aubameyang un mesaj pe Twitter în urmă cu o lună.

Aubameyang. Sursă foto: goal.com
Aubameyang. Sursă foto: goal.com

Nu e prima dată când oferă un astfel de discurs emoționant cu referire la rădăcinile sale. În 2019, imediat după ce el, Mohamed Salah și Sadio Mane au terminat la egalitate de goluri sezonul în Premier League și au primit toți trei titlul de golgheter al sezonului, Aubameyang s-a bucurat, pentru că toți trei reprezintă Africa:

„Ce s-a întâmplat în acest sezon înseamnă mult pentru mine. Toți trei reprezentăm Africa și suntem mândri de ceea ce am reușit să facem.

Mă bucur că împart acest trofeu cu Mane și cu Salah, sunt doi tipi extraordinari. Este un semn bun pentru continentul african și sper să mai aducem astfel de bucurii în sufletele oamenilor de acolo”, a mai spus Pierre-Emerick Aubameyang.

  • 31 de ani a împlinit Pierre-Emerick Aubameyang pe 18 iunie
  • 50.000.000 de euro e cota de piață a lui Pierre-Emerick Aubameyang, conform transfermarkt.com

Îți recomand quizzul 100% african cu 10 întrebări.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: