Special

De ce fotbaliștii fac schimb de tricouri

Schimburile de tricouri fac parte din fotbal aproape din totdeauna, dar pe lângă șansa obținerii unui tricou al unui fotbalist important, acest gest oferă mai multe semnificații.

Când s-au schimbat prima dată tricourile la finalul unui meci de fotbal

Tradția a început în anul 1931, la finalul unui meci dintre Franța și Anglia, 5-2, ceea ce a marcat și prima victorie din istoria „cocoșilor galici” în fața britanicilor.

Bucuroși din cale afară pentru victoria în fața rivalilor, francezii au cerut în schimb tricourile englezilor, care le-au cerut și ei pe al francezilor. Ei bine, de atunci a pornit tradiția mult respectată a schimburilor de tricouri.

Formă de respect

Cel mai important mesaj al schimburilor de tricouri este forma de respect pe care o oferă.

De multe ori, la finalul meciurilor, fotbaliștii importanți sunt ținta preferată a adversarilor pentru a face schimb de tricouri. Aceștia fac schimb aproape de fiecare dată, arătând o formă de respect pentru adversar și pentru fotbal în egală măsură. La fel se întâmplă și la finalul derby-urilor, când jucătorii fac schimb de tricouri.

Totodată, este și o formă de respect între doi fotbaliști importanți, de exemplu Messi și Cristiano Ronaldo.

Tinerii au prioritate

În cazul tinerilor fotbaliști sau al debutanților este bine de știut că, în mod normal, ei ar avea prioritate pentru a schimba tricourile. Cum s-a întâmplat recent cu puștiul Louie Barry de la Aston Villa, care a schimbat tricoul cu Fabinho de la Liverpool.

Rămânem tot la Barry, pentru că el s-a dus la Fabinho să-i ceară înapoi tricoul după ce antrenorul său i-a spus că nu dai la schimb niciodată tricoul cu care ai debutat. Este o regulă nescrisă, dar e ceva de suflet pentru un fotbalist la început de drum, iar majoritatea își înrămează tricoul pe care l-au avut la debut.

Îți recomand articolul despre reacția copilăroasă a lui Pele când Cristiano Ronaldo i-a bătut recordul de goluri.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: