Special

De ce să nu vrei mai mult?

Salutare tuturor ! În articolul de astăzi vom vorbi despre mentalitatea unor fotbaliști extraordinari în comparație cu multe dintre „starurile” fotbalului românesc.

Vom vedea de ce încă nu avem jucători importanți pentru echipe din străinătate si voi răspunde la întrebarea din titlu „de ce să nu vrei mai mult”?

Povești de viață:

Sergio Aguero

Atacantul celor de Manchester City a început să joace fotbal pe străzile cartierului dur din Quilmes, Argentina. A trăit toată copilăria într-o casă alături de cei 5 frați, cei 2 verișori și părinții acestuia.

Cartierul în care trăia era cunoscut pentru violențele dintre grupările traficanților de droguri.

A reușit să-i impresioneze pe antrenorii lui Independiente care l-au promovat la prima echipă, refuzând oferta de 400.000 $ din partea gigantului Boca Juniors.

Sergio-Aguero

La 17 ani a ajuns în Spania la Atletico Madrid, unde s-a remarcat încă de la primele antrenamente și și-a găsit rapid locul în echipa spaniolă.

După 5 ani în care a înscris 74 de goluri în 175 de partide, a fost transferat de Manchester City pentru 38 mil. de euro, echipă pentru care în continuare evoluează și pentru care în 206 de meciuri a înscris nu mai puțin de 143 de goluri.

Totuși deși foarte faimos în acest moment, Aguero nu a uitat de unde a plecat și a anunțat că peste 1 an la sfârșitul contractului cu Manchester City se va întoarce în Argentina la echipa care l-a format, Independiente.

Gabriel Jesus

Tânărul fotbalist brazilian, este motivul pentru care Aguero nu este titular în fiecare meci pentru City. Adus în 2017 de Guardiola de la Palmeiras la vârsta de 20 ani, brazilianul comparat cu celebrul Ronaldo a reușit în mai puțin de un an să își câștige locul în fața lui Aguero, unul dintre cei mai buni atacanți din lume.

Povestea lui de viață începe în momentul în care s-au găsit poze cu acesta, care au viralizat rețelele de socializare, în care în 2014 a fost pozat vopsind străzile din Brazilia pentru Campionatul Mondial.

40EF296800000578-0-image-a-31_1496144527400

Din acei bani strânși a reușit să își cumpere adidași pentru a putea continua să joace fotbal, a recunoscut ulterior.

Mohamed Salah

Despre Mo Salah am discutat mai mult în acest articol, dar faptul că schimba câte 5 autobuze pentru a ajunge să se antreneze ne arată faptul că nici lui nu i-a fost ușor.

mohamedsalah5

În România

Eu nu am auzit niște povești de viață atât de marcante pentru fotbaliștii români, iar acest lucru ar fi trebuit să reprezinte un avantaj pentru ei în față unor jucători precum cei menționați mai sus care au trăit la limita sărăciei, deoarece teoretic ar fi avut mai mult timp să se antreneze pentru a se perfecționa.

Vrem nu vrem trebuie să recunoaștem că fotbaliștii români sunt mult mai interesați de lucruri materiale decât să se perfecționeze pentru a atinge un nivel înalt în carieră.

Mentalitatea

Mentalitatea fotbaliștilor din România este simplă, dacă se poate să ajungă la FCSB sau Dinamo, dacă nu…este bine și la o echipă din prima ligă, unde cel mai mic salariu (salariu impus de către reglementările FRF) este de 1000 de euro, iar dacă își doresc un salariu și mai mare pleacă în campionate „puternice” prin Turcia, prin Qatar sau chiar și în Cipru.

Minim 1000 de euro pentru a fi jucător la Juventus Colentina, în condițiile în care nici nu are rost să ne aducem aminte care este salariul mediu pe economie al românilor…

Dar fotbaliștii se simt bine, câștigă mai mult decât toți apropiații lor, ei nu trebuie să fie neapărat performanți deoarece nici campionatul nostru nu cere acest lucru 😀 …se merge pe starea de autosuficiență în care ei sunt mulțumiți de salariile lor, își cumpără mașini noi, haine de firmă, telefoane, „agață” studente sau fete de liceu…de ce nu (vezi Nicolae Dică) dar uită că ei sunt fotbaliști.

Încep să se creadă foarte importanți și să-i vadă pe cei din jur doar săraci, dar fotbal 0.

De ce să nu vrei mai mult?

Răspunsul este foarte simplu, de ce să vrei mai mult când tu în România te simți ca un „Zeu” nefăcând nimic concret, de ce să vrei mai mult când la tine se uită toți că ai bani iar ei nu, de ce să vrei mai mult când „merge bine așa”?

Din acest motiv dragi cititori fotbaliștii români sunt foarte slabi, iar dacă pleacă la o echipă în străinătate au rolul de a încălzi banca de rezerve, din păcate.

Fotbalist de elită vs. fotbalist român

Ca să închei articolul cu o ultimă comparație m-am gândit să fac o paralelă a postărilor de pe Instagram a fotbaliștilor de talie mondială și a fotbaliștilor din Liga 1. Prin aceste poze vreau să vă arăt diferența de mentalitate și de ce noi nu avem jucători buni sau măcar serioși.

Aguero (stânga) vs. Gabriel Enache (dreapta)

Mohamed Salah (stânga) vs. Steliano Filip (dreapta)

Gabriel Jesus (stânga) vs. Denis Alibec (dreapta)

Dacă doriți să mai adăugați ceva lăsați comentarii și vă voi răspunde !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: