La Liga Ligue 1

Decăderea lui Jese! Om de bază la Real în trecut, dar acum urmează să dea probe în liga 2 din Spania

Jese Rodriguez a fost un fotbalist foarte interesant. De ce folosesc verbul a fi la trecut? Pentru că Jese din ultimii 4 ani nu are nicio asemănare cu Jese de la începutul carierei sale la Real Madrid.

În cele ce urmează, voi vorbi despre decăderea lui Jese Rodriguez și voi aminti de momentul unde cred eu că s-a terminat definitiv o carieră ce putea fi mult mai bună. Precizez, pentru cine nu știe, că PSG i-a „rupt” contractul, iar acum ibericul își caută echipă.

Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

Povestea decăderii lui Jese Rodriguez. Urmează să dea probe în liga 2 din Spania

Jese Rodriguez este un produs 100% al lui Real Madrid, iar acesta părea, la un moment dat, următorul lider al generației lui, reușind meci de meci să impresioneze în formația „los blancos”.

Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

În 2014, într-un meci de Champions League Real Madrid – Schalke, Jese a suferit o accidentare urâtă, iar verdictul doctorilor a fost crunt: ruptură de ligamente încrucișate.

Din acel moment, Jese nu a mai reușit să fie niciodată fotbalistul care fusese înainte, dar soarta i-a surâs, pentru că PSG a plătit 25.000.000 de euro pentru a-l aduce în Franța.

Din păcate pentru Jese, doar din punct de vedere financiar a fost o mutare bună pentru că din punct de vedere sportiv lucrurile au atins cote din ce în ce mai mici.

Împrumuturile nu l-au ajutat

Cei de la PSG au sperat că dacă îl vor împrumuta la diverse echipei vor putea să-și scoată o parte din banii plătiți pentru transferul, care s-a dovedit a fi ratat complet, însă nici măcar împrumuturile nu l-au ajutat deloc pe Jese Rodriguez să-și găsească forma sau măcar un nou angajament.

Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

Echipele la care a fost împrumutat:

 • Las Palmas – 16 meciuri, 3 goluri, 1 pasă de gol
 • Stoke City – 13 meciuri, 1 gol și 1 pasă de gol
 • Real Betis – 18 meciuri, 2 goluri, 1 pasă de gol
 • Sporting Lisabona – 17 meciuri, 1 gol
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

Ca să înțelegem mai bine ce țeapă i-a dat Real lui PSG, haideți să ne uităm pe statisticile lui de la PSG, reamintesc că el a fost cumpărat în 2016, deci în urmă cu 4 ani:

 • PSG – 18 meciuri (nici alea complete), 2 goluri
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

Multe scandaluri în presă, prea puțin fotbal

Jese a fost mai mult în centrul atenției din cauza certurilor sale cu fosta iubită (sau soție, habar n-am), care a fost înșelată de acesta cu alta. Mai mult așa a fost băgat în seamă de presa din Franța, că prin fotbal a fost mai greu de scos ceva care merită să intre în ziare. De altfel, asta a fost și picătura care a umplut paharul, în cele din urmă.

Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

L-am văzut în acest sezon pe Jese. A jucat 22 de minute într-un meci din debutul sezonului pentru PSG, atunci când parizienii erau loviți din toate părțile de accidentări, de îmbolnăviri și de suspendări.

Am sperat că vor fi minutele care îl vor readuce în atenția echipei, cum s-a întâmplat într-o oarecare măsură cu Draxler, dar nu a fost așa. Cred că a atins mingea de maxim 5 ori în meci, n-a avut nicio fază, doar pase către colegi și atât. Ce a făcut el în acele 22 de minute, puteam să fac și eu sau oricine altcineva.

Nu urca, dar nici nu cobora, era static, ca la niște pase între prieteni prin parc. Era clar din acel moment, pentru ăștia ca mine care mai aveam 1% speranță pentru el că nu va mai rămâne la PSG, ceea ce s-a și întâmplat. Pe 6 decembrie, parizienii i-au „rupt” contractul.

Ce urmează pentru Jese

Acum, Jese urmează să dea niște probe pentru Las Palmas, dar nici Las Palmas nu mai e echipa de acum câțiva ani care juca în La Liga. Nu, Las Palmas se află pe locul 14 în liga a doua din Spania și nu sunt șanse prea mari ca aceștia să promoveze în actualul sezon, deși lucrurile nu sunt deja bătute în cuie.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Jese în viitor, oricum finalul pare aproape, în ciuda vârstei sale.

 • 27 de ani a împlinit Jese Rodriguez pe 26 fenruarie
 • 3.000.000 de euro e cota de piață a lui Jese Rodriguez, conform transfermarkt.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com
Jese Rodriguez. Sursă foto: goal.com

Cu ce rămâne Jese Rodriguez în palmares?

 • 1 Campionat European U19
 • 1 titlu de golgheter la Campionatul European U19
 • 2 trofee Champions League
 • 1 titlu de campion în Spania
 • 1 Copa del Rey
 • 1 titlu de campion în Franța
 • 1 Cupă a Franței
 • 2 Cupe ale Ligii din Franța
 • 2 titluri la Campionatul Mondial al Cluburilor
 • 1 Supercupă a Europei
 • 3 Supercupe ale Franței

Îți recomand articolul despre posibila revenire a lui Xavi ca antrenor al Barcelonei.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: