Special

Din vina lui, fotbaliștii primesc „galben” când își scot tricoul. Video

Până în 2004 nu era nicio problemă să-ți scoți tricoul când marchezi. Am prins și eu meciurile în care aproape după fiecare gol, jucătorii își scoteau tricourile de bucurie.

Totuși, după Campionatul European din 2004, câștigat de Grecia, regulile fotbalului au devenit mai aspre pentru jucătorii care își scoteau tricoul la goluri. Mai exact din vina fotbalistului pe care vi-l prezint în cele ce urmează.

Din vina lui, fotbaliștii primesc cartonașul galben când își scot tricoul

O să vă vină să credeți sau nu, Diego Forlan e vinovatul pentru pedepsirea fotbaliștilor care își scot tricoul la goluri, iată povestea.

Pe vremea când juca la Manchester United, Diego Forlan a reușit un gol și și-a scos tricoul. Din neglijență, atacantul uruguayan a uitat să și-l mai pună pe el și a jucat câteva minute fără tricou pe el.

Diego Forlan. Sursă foto: goal.com
Diego Forlan. Sursă foto: goal.com

Și l-a pus abia când s-a mai întrerupt meciul, iar FIFA a catalogat acel moment drept inadecvat pentru un fotbal modern și plin de respect.

Nu ar fi singurul motiv

Multă lume s-a plâns de-a lungul timpului că măsura luată de FIFA a fost pentru a asigura sponsorilor, care plătesc anual sume colosale pentru a-și trece numele pe tricourile de fotbal, că vor apărea în imaginile de după gol din ce în ce mai mult.

FIFA a declatat că nu a pus niciodată marketingul pe primul plan, însă faptele au demonstrat de fiecare dată contrariul, mai ales că sponsorilor le convine de minune regula aceasta. 😅

Îți recomand articolul despre lacrimile vărsate de Marcelo pentru Cristiano Ronaldo.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: