Intern

Doi fotbaliști ca ei nu vom mai avea! Relația specială dintre Dobrin și Balaci

Ilie Balaci a debutat la doar 17 ani la echipa națională de seniori a României, unde a fost coleg de echipă cu nimeni altul decât Nicolae Dobrin.

„Minunea Blondă” a povestit faptul că a avut mari emoții atunci când s-a aflat în vestiar alături de generația care reușise calificarea în anii ’70.

Ilie Balaci și Nicolae Dobrin. Sursă foto: gsp.ro
Ilie Balaci și Nicolae Dobrin. Sursă foto: gsp.ro

Relația specială dintre Dobrin și Balaci

Regretatul Ilie Balaci a povestit despre primul contact cu naționala mare a României și despre timiditatea pe care o avea ori de câte ori trecea pe lângă Nicolae Dobrin, de departe vedeta „tricolorilor”.

„Când am fost convocat în premieră la națională, eram un copil și nimerisem între monștrii sacri care participaseră la Mondialul mexican. Lui Nea Gicu (n.r. Nicolae Dobrin) i-a plăcut de mine.

La început, eram speriat când stăteam lângă el. Era o vedetă. Îmi era jenă să trec prin fața lui”, a spus Balaci, cel care a debutat la națională pe 23 martie 1973, pe Parc des Princes, într-un Franța-România, 1-0.

Cadoul lui Dobrin pentru Balaci

Ilie Balaci a povestit faptul că era copil când se afla în cantonament în Turcia, alături de naționala României, iar Nicolae Dobrin i-a făcut cadou un inel, pe care și-l dorea, dar de care nu avea bani să și-l cumpere:

„Eram într-un cantonament, în Turcia. Am ieșit cu toții ca să facem cumpărături. Eu nu aveam însă bani, așa că doar admiram. Am intrat într-un bazar, în Istanbul, și acolo un inel mi-a luat ochii. L-am pus de mai multe ori pe deget. Venea ca turnat, dar de unde bani?

Dobrin a văzut că-mi luceau ochii. Știa că am buzunarele goale. Mi-a spus: Dacă îți place, e al tău. Mi-a fost rușine să-i spun că-mi doresc inelul, dar mi l-a pus pe deget și mi-a zis să tac, să nu scot o vorbă”, povestea Ilie Balaci.

Îți recomand articolul cu video-ul cu toată bătaia de la PSG – Marseille.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: