Special

Ecuador a fost la un pas să fie exclusă de la Campionatul Mondial

Ecuador a fost la un pas să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar, după ce FIFA a deschis o procedură disciplinară din cauza unei falsificări de acte.

Ar putea fi o lovitură dură în vederea desfășurării Campionatului Mondial, acolo unde Ecuador face parte chiar din grupa A alături de Qatar, gazda turneului final.

Ecuador, la un pas să fie exclusă de FIFA de la Campionatul Mondial din Qatar

Concret, ecuadorienii au fost acuzați că ar fi falsificat documentele prin care i-au acordat cetățenia fundașului Byron Castillo, care s-a născut în Columbia.

Jurnaliștii spanioli de la El Mundo Deportivo susțineau că FIFA va anunța excluderea oficială a Ecuadorului de la Campionatul Mondial, acolo unde sud-americanii s-au calificat, clasându-se pe locul patru într-o grupă în care primele trei locuri au fost ocupate de Brazilia, Argentina și Uruguay.

Chile era naționala favorită să îi ia locul Ecuadorului, care fusese deja trasă la sorți în grupa A, alături de Qatar, Senegal și Olanda.

Federația din Chile este cea care l-a denunțat pe Byron Castillo la FIFA, reușind să dovedească faptul că fotbalistul s-a născut în Columbia, în localitatea Tumaco, falsificându-și documentele pentru a arăta că este de fapt născut în localitatea Playas din Ecuador.

Cum au scăpat ecuadorienii. Comunicatul emis de UEFA

„Comisia de disciplină a FIFA și-a pronunțat decizia cu privire la potențiala neeligibilitate a jucătorului Byron David Castillo Segura în ceea ce privește participarea sa la opt meciuri de calificare ale echipei naționale a Asociației de Fotbal Ecuadorian (FEF) în competiția preliminară a FIFA World Cup Qatar 2022.

După ce a analizat argumentele tuturor părților implicate și a luat în considerare toate elementele aduse în fața acesteia, Comisia de disciplină a FIFA a decis să închidă procedurile inițiate împotriva FEF.

Concluziile Comisiei de disciplină au fost comunicate astăzi părților în cauză. În conformitate cu prevederile relevante ale Codului disciplinar FIFA, părțile au la dispoziție zece zile în care să solicite o decizie motivată, care, dacă va fi solicitată, ar fi publicată ulterior pe legal.fifa.com. Prezenta decizie rămâne supusă unui recurs în fața Comisiei de Apel FIFA”, s-a arătat în comunicatul UEFA.

Cine este Byron Castillo, fundașul Ecuadorului

Byron Castillo este un tânăr fundaș lateral, care evoluează în prima ligă din Ecuador, la Barcelona SC și care până în prezent a evoluat doar în campionatul intern.

Castillo are doar nouă prezențe în naționala Ecuadorului, fără să înscrie vreun gol, însă tocmai aceste prezențe îi pot costa pe ecuadorieni calificarea obținută pe teren la CM2022.

În actualul sezon, Byron Castillo are 20 de meciuri jucate în toate competițiile pentru Barcelona SC, reușind să ofere două pase decisive.

  • 23 de ani are Byron Castillo
  • 2.500.000 de euro este cota de piață a lui Byron Castillo, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre legătura dintre Dacia și Udinese.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: