La Liga

Egal acasă cu Girona

După 4 victorii consecutive în campionat, iată că și Barcelona s-a împiedicat, prilej bun pentru Real Madrid să refacă diferența de puncte care le  despărțea pe cele două.

Nimeni nu cred că se aștepta ca Barcelona să se împiedice pe Camp Nou cu Girona, dar micuța echipă abia promovată anul trecut s-a luptat ca niciodată și a reușit să obțină un punct.

Rezumat

Meciul a debutat interesant și totodată puțin mai dur, deja în primele 15 minute, arbitrul Manzano acordase 3 cartonașe galbene, 2 pentru Barcelona (Semedo și Arthur) și unul pentru Girona (Stuani).

În minutul 19 Messi reușea să deschidă scorul, iar meciul părea că se îndreaptă către o nouă victorie la scor a catalanilor.

Din păcate pentru ei, Lenglet, fundașul în care-și puneau speranțele toți fanii Barcelonei a luat roșu după o intrare cu cotul oribilă asupra unui adversar.

Egal acasă cu Girona 2

Chiar înainte de finalul primei reprize Stuani a reușit să aducă egalarea pentru Girona.

Începutul reprizei secunde a adus din nou momente de panică la poarta apărată de Ter Stegen, iar în minutul 51 inevitabilul s-a produs, iar același Stuani a reușit dubla.

Egal acasă cu Girona 3

Valverde a schimbat repede, trimițându-i în teren pe Rakitic și Coutinho, ca în minutul 63 Pique să egaleze pentru Barcelona.

Până la final au mai fost câteva ocazii, dar nimic nu s-a concretizat, astfel că Girona a reușit să obțină primul punct din istorie în fața Barcelonei.

Plusuri

Lionel Messi– este în continuare omul cheie de la Barcelona și liderul absolut din teren

Stuani– deși nu este la nivelul colegilor săi din naționala Uruguaiului, Cavani și Suarez, Christian Stuani este eroul Gironei și face meciuri foarte bune pentru ei, aducându-le numeroase puncte atât sezonul trecut cât și în acest sezon.

Ter Stegen și Pique– chiar dacă Barca a primit 2 goluri, cei doi au reușit să țină bine apărarea lăsată în derivă după eliminare lui Lenglet

Egal acasă cu Girona 1

Minusuri

Lenglet– a avut o reacție sălbatică și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică după doar 35 de minute

–  Semedo– în continuare impresia mea despre Semedo este că nu are ce căuta la Barcelona, nivelul lui nu este atât de ridicat pentru a juca pentru echip atât de mari

Statistici

La nivelul statisticilor, Barcelona a stat bine, dar fotbalul se joacă pe goluri.

  •  Posesie: 63% în favoarea Barcelonei
  • Șuturi pe poartă: 11 față de 6 șuturi ale Gironei
  • Șuturi blocate: 7 față de 0 ale Gironei
  • Lovituri libere: 17 Barcelona vs 10 Girona
  • Cornere: 8 pentru Barcelona 2 pentru Girona

Clasament

În acest moment tot Barcelona rămâne pe primul loc din Spania, dar este la egalitate cu Real Madrid, care a reușit să reducă din diferența de puncte pe care o pierduse săptămâna trecută.

În schimb după această remiză, Girona a urcat până pe locul 6.

Iată clasamentul complet după cele 5 etape jucate :

Capture

Concluzie

Sunt sigur că dacă nu exista acea eliminare a lui Lenglet, Barcelona ar fi câștigat meciul. Se vede clar că Barca suferă la nivelul apărării, mai exact al fundașilor centrali, unde încă se încearcă gasirea unei soluții care să facă pereche cu Pique.

Barcelona va juca peste 2 zile acasă la Leganes, unde cred că vor învinge și vor demonstra că egalul cu Girona a fost doar un accident.

Ce crezi, își va reveni Barcelona ?

Nu uita să urmărești Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Îți recomand articolul despre viața lui Lorenzo Insigne.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: