Special

Fotbaliști care ar fi putut juca pentru alte țări! Part. 1

Mulți fotbaliști evoluează pentru naționalele țărilor în care s-au născut, deși ar fi putut alege selecționatele statelor de unde sunt părinții sau bunicii lor.

Primul 11 s-a gândit să vă prezinte cum ar fi putut arăta fotbalul în cazul în care mai mulți jucători importanți ar fi ales să reprezinte țările de unde își au originile.

Fotbaliștii care ar fi putut juca pentru alte naționale

Suntem din ce în ce mai obișnuiți ca mulți fotbaliști să aleagă să joace pentru naționalele țărilor unde s-au născut sau unde au copilărit și să nu mai dorească să evolueze pentru selecționatele statelor de unde își au originile.

Kylian Mbappe a câștigat Cupa Mondială în 2018 cu naționala Franței, însă destinul acestuia putea să fie cu totul altul, în cazul în care ar fi ales să joace pentru Camerun, țara natală a tatălui său, sau pentru Algeria, țara natală a mamei sale.

Totuși, Kylian Mbappe s-a simțit atras mai mult de Franța, țara sa natală, și a ales să evolueze pentru naționala lui Didier Deschamps.

Mbappe. Sursă foto: goal.com
Mbappe. Sursă foto: goal.com

La polul opus, putem vedea și exemplul lui Pierre-Emerick Aubameyang, născut în Franța, dar care a ales să joace pentru naționala Gabonului, țara natală a părinților lui.

Aubameyang Gabon. Sursă foto: goal.com
Aubameyang Gabon. Sursă foto: goal.com

„Singurul lucru care mă lega de Congo era bunicul meu!”

Romelu Lukaku a povestit într-un interviu motivul pentru care lumea ar trebui să-l considere un belgian, nu un fotbalist belgian cu origini africane.

Atacantul lui Inter Milano a recunoscut că nu a fost niciodată în țara părinților săi, iar singura legătură a lui cu Republica Democrată Congo era bunicul lui, pe care îl auzea doar la telefon.

„Eu sunt belgian, aici m-am născut. Nu am înțeles niciodată de ce atunci când aveam meciuri bune presa mă numea belgian, iar când nu aveam meciuri reușite îmi spuneau atacantul cu origini africane.

Singura mea legătură cu Africa era bunicul meu, pe care îl auzeam la telefon, în rest nimic altceva”, a spus Romelu Lukaku.

Romelu Lukaku. Sursă foto: goal.com
Romelu Lukaku. Sursă foto: goal.com

Virgil van Dijk ar fi putut să joace pentru Suriname

Virgil van Dijk este unul dintre cei mai buni fundași din lume și evoluează pentru naționala Olandei. Fotbalistul lui Liverpool s-a născut în Breda, Olanda, însă era eligibil să evolueze pentru naționala statului Suriname, țara natală a tatălui său.

În cazul lui Virgil van Dijk nu s-a pus niciodată problema de a alege între Olanda și Suriname, mai ales că el e supărat pe tatăl său, care l-a abandonat în copilărie, motiv pentru care își trece doar prenumele pe tricouri.

Virgil van Dijk. Sursă foto: fifa.com
Virgil van Dijk. Sursă foto: fifa.com

Joe Gomez, un alt fundaș al lui Liverpool, ar fi putut să aleagă să evolueze pentru Gambia, părinții lui fiind născuți în acea țară, însă dorința lui a fost să joace pentru Anglia, dorință care s-a îndeplinit, acesta având deja opt prezențe în selecționata lui Gareth Southgate.

Joe Gomez. Sursă foto: metro.co.uk
Joe Gomez. Sursă foto: metro.co.uk

Zlatan Ibrahimovic, un alt star al fotbalului mondial, care a scris istorie în naționala Suediei, ar fi putut avea altă soartă, dacă ar fi acceptat să joace pentru Bosnia, țara natală a tatălui său.

În cele din urmă, Zlatan și-a dorit să evolueze pentru Suedia și să devină unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria nordicilor.

Zlatan Ibrahimovic. Sursă foto: goal.com
Zlatan Ibrahimovic. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre cele mai ciudate clauze din contractele fotbaliștilor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: