Intern

Gabi Balint susţine că CSA Steaua a fost făcută ca reacţie împotriva lui Gigi Becali

Am preluat toată intervenția lui Gabi Balint din cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la TV DigiSport, cu tot cu dialog, în care Pele Balint, susținător al proiectului CSA Steaua, lasă de înțeles că tot proiectul a fost creat ca reacție împotriva lui Gigi Becali, iar la un moment dat, el spune: „Dacă nu s-ar fi întâmplat lucrurile astea, dacă patronatul… dacă ar fi fost niște oameni la echipă care ar fi dus-o așa cum trebuia, fiți siguri că nu se mai întâmpla nimic”.
A nu se înțelege că am scris asta fiind fan Gigi Becali, chiar nu sunt deloc, însă ies la iveală lucruri pe care noi le vorbeam între noi, pe care noi le gândeam, dar acum sunt spuse cu voce tare chiar de către ei, de către susținători ai proiectului echipei Armatei.

Gabi Balint susţine că CSA Steaua a fost făcută ca reacţie împotriva lui Gigi Becali

„Într-o bună zi, a apărut cineva care a sesizat acest lucru, eu nu știam, de exemplu, că aceste lucruri nu s-au transmis echipei care a înlocuit Steaua. Prima dată s-a făcut o organizație cu vreo 120 de membri, când s-a trecut la domnul Păunescu, care au fost înlocuiți ulterior.

Noi, mulți din membri fondatori, ne-am opus vânzării clubului pe care Armata l-a predat domnului Păunescu, iar societatea era un non-profit atunci.

Nu au votat cei 120 sau câți erau, au fost îndepărtați, li s-au pus taxe de 1.200 de dolari pe an, tocmai ca să nu fie opoziție. Au fost și din Armată unii care au fost altfel decât ar fi trebuit să fie, au cedat, dar culmea, ei s-au abținut în momentul votului, însă cărțile fuseseră făcute”, a început Gabi Balint.

„Problema e că noi care am jucat la Steaua sau suporterii adevărați nu au putut să accepte ce s-a întâmplat din 2004 și știți la ce mă refer, cu tot patronatul, toată conducerea.  Să persifleze antrenori, jucători, să alunge legende, să își bată joc de o serie de suporteri, să ne aducem aminte multe lucruri… eu nu am putut accepta acest lucru.

Dacă nu s-ar fi întâmplat lucrurile astea, dacă patronatul… dacă ar fi fost niște oameni la echipă care ar fi dus-o așa cum trebuia, fiți siguri că nu se mai întâmpla nimic”, a mai spus Gabi Balint.

După fraza rostită de Gabi Balint, Bogdan Stelea a intervenit pentru a lămuri situația, neînțelegând ce legătură are simpatia față de un patron, cu schimbarea sorții unei echipe:

Bogdan Stelea – Aici e aceeași iregularitate, Gabi! Acum ce facem, facem lucruri doar când ne convin?

Gabi Balint – Păi, pentru că noi am vrut ca numele ăsta, Stelică, pe care îl avem și la care am jucat și unde suporterii de mici au crescut cu echipa asta… au vrut să fie o echipă adevărată, lucru care n-a fost și asta a fost durerea, asta a fost. Pe noi ne-a durut să vedem cum sunt tratați oamenii și nu era normal să vezi așa ceva, e normal să spui asta nu e Steaua! Și de aceea, dacă s-a întâmplat ca un om să demonstreze că actele nu sunt în regulă, s-au folosit de acest lucru, pentru a crea ceea ce a fost cândva. Dacă se va reușit, acum dacă nu se va reuși, asta e, înseamnă că nu mai ai ce să faci.

Gabi Balint – Asta e singura problemă, că ne-am simțit umiliți foarte mulți și din cauza asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Actele

Ion Crăciunescu – În fața domnului Păunescu nu a zis nimeni nimic!

Gabi Balint – Dacă l-au dat greșit, te-ai folosit de acest lucru pentru a schimba ceva ce era greșit. Dacă ar fi fost totul corect, nu s-ar fi schimbat nimic. Chiar dacă e o echipă în Liga 2, oamenii tot vor sta lângă ea.

Bogdan Stelea – Eu văd în primul rând niște suporteri și niște oameni debusolați. Cei care spun că asta e Steaua lor, au fost o bună perioadă de timp fani ai FCSB-ului.

Gabi Balint – Păi da, noi comentam și spuneam Steaua, nu? Era logic așa, până s-a demonstrat acest lucru. Fiecare face ce simte, fiecare face ce vrea, nu e problemă, eu sunt acolo!

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Primul 11

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura