Special

Fotbalul din Gibraltar! Naționala a obținut 2 victorii în 2 meciuri

Am văzut meciul de ieri, 20 iulie, dintre CFR Cluj și Lincoln Red Imps și m-am gândit să scriu câte ceva despre ce înseamnă fotbalul în Gibraltar, ca să ne facem o idee mai clară.

Micuța Gibraltar, a reușit să obțină 2 victorii consecutive, disputate în grupa D a Uefa Nations League.

12873676_10154060104322269_261494539_o

Prima victorie a fost un șoc total, deoarece aceștia au învins Armenia, la Yerevan, Armenia aia cu care am pierdut noi. Pentru armeni au jucat titulari, atacantul Movsisyan și starul Henrik Mkhitaryan.  Atunci, în 2018, unicul gol al meciului a fost marcat de Chipolina, în minutul 50 din penalty.

Bucuria a fost cu atât mai mare, deoarece acest 1-0 a reprezentat și prima victorie într-un meci oficial și implicit primele 3 puncte într-o competiție oficială, pentru Gibraltar.

Evident, că la întoarcerea pe insulă, jucătorii au fost primiți ca niște adevărați eroi, dar nu, aceștia nu s-au oprit aici cu surprizele pentru fanii lor.

victorie-uriasa-pentru-gibraltar-prima-din-istorie-intr-un-meci-oficial-au-batut-cu-1-0-in-armenia_size6

După, au jucat pe teren propriu cu Liechtenstein, națională care îi învinsese cu 2-0 la Vaduz. Meciul a început destul de rău pentru Gibraltar, care se vedea condusă cu 1-0 încă din minutul 15.

După revenirea de la cabine, jucătorii au intrat pe teren cu un alt suflu. Mai întâi Cabrera egala în minutul 61, pentru ca mai apoi același Chipolina, care aducea victoria în meciul cu Armenia, înscria golul victoriei și al acestei partide.

GFA-2-Vs-Liechtenstein-1-16-10-18-18609

Și iată cum Gibraltar a obținut primele 2 victorii oficiale din scurta lor istorie, totodată și primele puncte oficiale.

After-22-Defeats-Gibraltar-Claim-Second-Straight-Win

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: