Premier League

Debuta cu gol în naționala Angliei, dar a ales să joace pentru Sierra Leone. Cariera ciudată a fostului fundaș de la Tottenham și Liverpool

Steven Caulker a reintrat în atenția tuturor după ce președintele Federației de Fotbal din Sierra Leone a anunțat că va face parte din lotul echipei pentru Cupa Africii pe Națiuni.

A debutat cu gol pentru naționala Angliei, dar a ales să reprezinte Sierra Leone

Steven Caulker este un produs al Academiei de Fotbal a lui Tottenham, pentru care a jucat, fiind un fundaș interesant pentru Premier League, motiv pentru care a ajuns să evolueze și pentru Liverpool.

Steven Caulker va reprezenta naționala Sierrei Leone, alături de care va juca la Cupa Africii pe Națiuni, ediție care se va desfășura în Camerun și care va începe în luna ianuarie.

Interesant este faptul că în 2012, Caulker debuta pentru naționala mare a Angliei și reușea să înscrie un gol într-un amical cu Suedia. Debutul său a fost umbrit doar de golul superb din foarfecă marcat de Zlatan Ibrahimovic de la peste 30 de metri.

Steven Caulker a fost considerat mult timp un tânăr interesant al fotbalului britanic și ajunsese să își câștige locul de titular la Tottenham, club care l-a crescut.

În 2013, Cardiff City îl transfera pe Caulker de la Tottenham pentru 9.150.000 de euro, iar la un an distanță, QPR îl cumpăra pentru 10.750.000 de euro.

  • 29 de ani are Steven Caulker
  • Steven Caulker este născut la Londra
Steven Caulker la Tottenham. Sursă foto: goal.com
Steven Caulker la Tottenham. Sursă foto: goal.com

Decăderea lui Steven Caulker

În ciuda lucrurilor bune care i s-au întâmplat în carieră, Steven Caulker nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor și a dat cu piciorul și unei șanse imense venite din partea lui Jurgen Klopp.

Antrenorul lui Liverpool l-a împrumutat în 2016 de la QPR, însă fundașul nu a reușit să se impună, iar la un an distanță rămânea fără club. În cele din urmă, a ajuns în prima ligă din Scoția, la Dundee, iar de acolo a plecat în Turcia.

Debuta cu gol în naționala Angliei, dar a ales să joace pentru Sierra Leone. Cariera ciudată a fostului fundaș de la Tottenham și Liverpool. Sursă foto: liverpoolecho.co.uk
Steven Caulker. Sursă foto: liverpoolecho.co.uk

În 2019 a ajuns la Alanyaspor, acolo unde a avut evoluții remarcabile, motiv pentru care a fost transferat în 2021 de către Fenerbahce.

La Fenerbahce nu a reușit să se acomodeze, iar după doar două luni era lăsat să plece liber de contract la Gaziantep Gazișehir, echipă pentru care a înscris două goluri în actuala ediție de campionat.

De-a lungul anilor, Steven Caulker a jucat pentru: Tottenham, Yeovil, Bristol City, Swansea, QPR, Southampton, Cardiff City, Liverpool, Dundee, Alanyaspor, Fenerbahce și Gaziantep.

  • 4.000.000 de euro este cota de piață a lui Steven Caulker, conform transfermarkt.com
Steven Caulker la Gaziantep. Sursă foto: thesun.co.uk
Steven Caulker la Gaziantep. Sursă foto: thesun.co.uk

Îți recomand articolul despre legătura dintre Dacia și Udinese.

Material făcut de mine pe fanatik.ro.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: