Special

Interviu despre Carmen București

Carmen București este o echipă de tradiție a României, activând timp de 10 ani(1937-1947). Echipa s-a desființat în 1947 urmând să reaprindă flacăra în 2017.

Mai jos aveți interviu integral, luat de colaboratorul Primul 11, Cristian, lui Mihai, reprezentatul de imagine și marketing Carmen București.

– 1937-1947. Doar 10 ani de activitate, cu un loc 2 obținut pe prima scena a fotbalului romanesc. Totusi,o echipă frumoasă. Ce v-a făcut să readuceți spiritul formației la viață ?
– Pasiunea pentru fenomenul numit fotbal. Cunoșteam istoria formației iar urmașii lui Ionel Mociorniță au fost incântați de ideea reînființării acestei echipe.
– Anul trecut ați luptat pentru promovare. Anul acesta la fel. Cât timp va trebui să așteptăm să vă vedem în Liga 1 ?
– Incercăm să luăm lucrurile pas cu pas. Nu suntem cu gândul la Liga 1 momentan ci la obiectivele din sezonul actual. Dacă le îndeplinim, aspirațiile vor fi mai înalte, chiar până la accederea în prima ligă, de ce nu.
-Ați avut semifinală cu Dinamo din Cupa Romaniei, faza pe București. Felicitări pentru victorie. Ce așteptări aveți de la finală și care e starea de spirit a jucătorilor?
– Jucătorii au facut un meci foarte bun pe o vreme nu tocmai prietenoasă. Avem un grup cu o experiență vastă, dornic de a face performanță, și cel mai important, este un grup unit. Ne dorim, evident, să triumfăm și în finală pentru a intra în Cupa României, faza națională, în sezonul următor.
– În ’37 meciurile de acasă erau pe stadionul „Mihai Voievod”. Acum jucați majoritatea meciurilor pe stadionul IMGB. Cam câți spectatori aveți la meciurile de acasă ?
-Depinde foarte mult de miza jocului. La meciul cu Progresul 2005 de pe stadionul Romprim, de exemplu, a fost o asistență imprsionantă, în jur de 600 de persoane au venit de la ora 16:00 într-o zi de vineri pentru a asista la meci.
-Fotbalul e mai iubit in ligile inferioare in timpurile astea din cauza faptului că echipele de tradiție au cam dispărut de pe prima scena. Ce părere aveți de acest lucru ?
– Într-adevar, multe echipe de tradiție se regăsesc în ligile inferioare iar numele atrage oamenii la stadion, indiferent de liga în care joacă formația. În plus, fotbalul din ligile inferioare are un alt farmec, poate este chiar mai frumos decat cel din prima liga,a cărui atractivitate a tot scăzut în ultimii ani.
– S-au făcut deja 33 de ani de când Steaua caștiga Cupa Campionilor. Ce e adevărat, campionatul nostru a scăzut de la an la an. În cât timp vom avea o echipă în fazele eliminatorii a Ligii Campionilor după părerea voastră ?
– Greu de spus.Probabil cu generațiile de tineret ce vin din urmă, motivate de reușita U21, vom reusi sa ne redresăm și să țintim din nou fazele superioare ale competițiilor europene.
-Mulți patroni de primă ligă se feresc să iși creeze echipe feminine de fotbal. Voi faceți opusul lor. Ce v-a făcut să alegeți o asemenea opțiune ?
– Credem că este nevoie ca toate categoriile de persoane să se exprime prin acest sport. Fotbalul feminin este o normalitate in majoritatea țărilor importante, multe echipe mari având echipă de fete.
– Vă mulțumesc foarte mult că ați acceptat acest interviu și vă urez multe performanțe.
– Mulțumim !

Îți recomand articolul despre forma slabă pe care o traversează Özil.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: