Intern

Interviu EXCLUSIV. Secretul golgheterilor de la Botoșani

FC Botoșani merge destul de bine și în acest sezon de Liga 1, dar unul dintre atuurile principale ale formației lui Marius Croitoru îl reprezintă Hamidou Keyta, al doilea golgheter al campionatului, după Dennis Man de la FCSB.

Interviu EXCLUSIV. Secretul golgheterilor de la Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu
Hamidou Keyta. Sursă foto: sportpictures.eu

Interesant este faptul că Hamidou Keyta a fost adus pe gratis de la Viitorul în septembrie 2019, după ce nu jucase niciun meci pentru echipa lui Gică Hagi, dar nici la Botoșani nu părea să fie un marcator.

Să nu uităm că până în acest sezon, Keyta marcase doar 3 goluri în 23 de meciuri pentru moldoveni, însă în actualul sezon, după plecarea lui Marko Dugandzic, golgheter absolut al Botoșaniului în sezonul trecut, Keyta a devenit încet-încet atacantul pe care specialiștii credeau că Botoșani nu îl va mai avea o perioadă lungă.

Marko Dugandzic. Sursă foto: sportpictures.eu
Marko Dugandzic. Sursă foto: sportpictures.eu

Golgheterii Botoșaniului de-a lungul anilor

Până să trecem la interviul exclusiv cu Valeriu Iftime, patronul echipei, vrea să vă arăt o statistică a principalilor marcatori de la Botoșani din ultimii ani, pentru că ceva se întâmplă la formația lui Marius Croitoru și se întâmplă într-un sens bun.

Golgheterii Botoșaniului din ultimii ani:

  • Mihai Roman I – 11 goluri (sezon 2017-2018)
  • Mihai Roman II – 9 goluri și 5 pase de gol (sezon 2018-2019)
  • Marko Dugandzic – 11 goluri, 2 pase de gol, în 20 de meciuri, 3 marcate chiar în acest început de sezon, până să fie transferat în Rusia la Sochi (sezon 2019-2020 + puțin din sezon 2020-2021)
  • Hamidou Keyta – 9 goluri, 2 pase de gol în 14 meciuri din acest sezon (sezon 2020-2021)* până în luna decembrie, dar vor mai urma

Interviu exclusiv cu Valeriu Iftime

Care este secretul golgheterilor, sau mai bine zis al marcatorilor care se ridică în fiecare an la Botoșani, atunci când nu multă lume se mai așteaptă?

– Nu e neapărat un secret, e drept că și anul trecut l-am avut pe Dugandzic care marca meci de meci, iar acum Keyta marchează și el mult.

Problema lui Keyta e că devine individualist și vrea doar el să marcheze. Îl înțelegem că vrea să demonstreze că e bun, dar eu cu Marius (n.r.- Croitoru) și ceilalți din club încercăm să-l facem să înțeleagă că suntem un grup unit și că trebuie să fie mai altruist.

Dar care e cheia totuși, pentru că Hamidou Keyta nu apucase să joace pentru Viitorul, nici în prima parte la Botoșani nu reușise prea multe, iar acum nu se mai oprește din marcat?

– Botoșani nu are o istorie mare fotbalistică, dar cred că putem face un centru foarte bun, o rampă de lansare perfectă pentru jucători, aici ar fi cheia.

Toți cei care vin aici nu vin că au încă 10 oferte și ne aleg pe noi. Ne aleg pentru că e cam singura ofertă disponibilă la acel moment, iar noi le spunem că pot să stea un an, doi ani, jumătate de an, depinde de performanțele lor. Ei practic încearcă să facă în câteva etape ce nu au făcut în ani.

Păi și sirianul (N.r – Mahmoud Al Mawas) ați văzut că se mișcă bine, moare de frig la antrenamente 😂. El dacă se ține de treabă și văd că se ține, va ajunge mare.

„Dacă le spun jucătorilor să semneze pe 2-3 ani li se rupe penița la stilou!”

Cum decurg negoicierile, le propuneți să semneze și pe mai mulți ani sau știu din prima că vor sta 1-2 ani și pleacă în altă parte?

– Ne-ar plăcea și nouă să aducem jucători care să fie aici mai mult timp, dar nici nu avem cum să-i ținem prea mult și nu e vorba de bani, pentru că bani ar fi pentru a-i păstra, e vorba de dorința lor.

La negocieri, dacă le spun să semneze pe 2-3 ani cu noi li se rupe penița de la stilou 😂.

„Nevasta lui Babunski era să intre în depresie când a văzut orașul”

– Nu e simplu să-i păstrez. Păi nevasta lui Babunski era să intre în depresie când a văzut prima dată orașul. Vă dați seama ce trecere rapidă a fost de la Japonia, pe unde mai jucase soțul, la Botoșani.

Ce fotbaliști preferați să luați mai degrabă la Botoșani? Ce vă place să vedeți la un fotbalist când îl luați, pe lângă calitățile sale din teren?

– Eu prefer familiștii întotdeauna, pentru că mi se par deja realizați și nu mai sunt cu gândul în alte părți.

Uite, legat de rampa de lansare produsă de noi, Moruțan când venise la noi, venise strict pentru fotbal, el știa că trebuie să joace bine și să se remarce, iar acum e la FCSB. Avem și puști foarte buni ca Haruț, Chindriș, dar ei trebuie să stea pe lângă niște jucători cu experiență și cu capul pe umeri. Asta încercăm să facem.

E spre binele tuturor! Și al nostru și al lor.

Acesta a fost interviul lui Valeriu Iftime în exclusivitate pentru Primul 11, am rugămintea ca dacă cineva vrea să preia informații din acest articol să dea și sursă pentru că așa e normal. Mulțumesc!

Valeriu Iftime. Sursă foto: sportpictures.eu
Valeriu Iftime. Sursă foto: sportpictures.eu
  • 700.000 de euro e cota de piață a lui Hamidou Keyta, conform transfermarkt.com
  • 7 este locul pe care FC Botoșani îl ocupă în Liga 1, cu 18 puncte în 15 etape
  • Keyta a contribuit decisiv la jumătate din golurile marcate de Botoșani în actualul sezon din Liga 1 până în acest moment

Îți recomand articolul despre mesajul lui Marcus Thuram după ce l-a scuipat pe Posch.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: