Ligue 1

Juca fotbal până avea sânge pe tălpi. Poveste

Mulți fotbaliști pornesc foarte de jos, iar unii dintre ei povestesc despre viața din copilărie care le-a fost foarte grea. Un astfel de caz este și Idrissa Gueye, mijlocașul central al lui PSG, care juca fotbal desculț până când îi sângerau tălpile.

Povestea lui Idrissa Gueye. Juca fotbal până avea sânge pe tălpi

Povestea lui Idrissa Gueye începe în data de 26 septembrie 1986, în Dakar, Senegal, atunci când s-a născut. Mama sa l-a adus singură pe lume, deoarece nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu soțul ei, astfel că acesta nu și-a cunoscut niciodată tatăl. A crescut pe străzile pline de praf și de nisip ale Dakarului, străzi pe care el și prietenii lui jucau fotbal în picioarele goale.

Juca fotbal toată ziua în picioarele goale până când începeau să-i sângereze, iar pentru a marca poarta, acesta folosea pietre sau combina nisip cu bălegar. După ce se lăsa seara, el și frații săi mai mari se întorceau acasă, iar Idrissa Gueye obișnuia să adoarmă cu mingea de fotbal lângă el. La vârsta de 14 ani a fost primit la echipa de club din Senegal, Diambars.

Cum a ajuns Idrissa Gueye în Europa

După 5 ani în care acesta a jucat în campionatul senegalez pentru Diambars, echipă care l-a format și care i-a plătit școlarizarea, acesta a fost remarcat de unul din scouterii lui Lille și a fost adus în Franța. A fost 2 ani trimis la echipa a doua a clubului, unde a primit mai multe sfaturi tactice din partea antrenorilor, iar în sezonul 2010-2011 și-a făcut debutul la echipa mare.

Într-o echipă de excepție a lui Lille având în componență jucători precum Eden Hazard, Gervinho, Moussa Sow, Mathieu Debuchy sau Adil Rami, Idrissa Gueye și-a făcut rapid loc în echipa de start și a rămas titular meci de meci. La sfârșitul unui campionat excelent făcut de aceștia, Lille a fost câștigătoarea Ligue 1. Mijlocașul central a mai rămas la Lille până în anul 2015.

Transferul lui Gueye în Anglia la Everton, via Aston Villa

În anul 2015 Idrissa Gueye a prins un transfer foarte bun în Anglia, la Aston Villa care a plătit pentru aducerea acestuia 7.500.000 euro. După un sezon în care echipa sa a evitat retrogradarea, el a fost unul dintre jucătorii care au pus serios umărul la treabă pentru salvarea de la retrogradare, iar acest lucru nu a rămas neremarcat.

După un singur sezon jucat la Aston Villa, Everton l-a achiziționat pentru 9.000.000 de euro, club pentru care a jucat până în vara anului 2019, când PSG l-a luat contra unei sume imense. Ajuns la 29 de ani, Idrissa Gueye a fost transferat de parizieni pentru 31.000.000 de euro, sumă neașteptat de mare pentru un mijlocaș central care evoluează la o echipă de mijlocul clasamentului în Premier League.

Încă un lucru, el joacă pe spate cu numele Gana, nume care i-au aparținut și tatălui și bunicului său.

Povestea Video o găsiți puțin mai jos.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: