Special

Jucători care au câștigat Champions League și Cupa Mondială în același an

Competițiile fotbalistice intercluburi sunt frumoase, iar îmbinate cu Campionatele Europene sau Campionatele Mondiale sunt deja cea mai mare plăcere pentru microbiști.

Primul 11 vă prezintă câțiva dintre fotbaliștii care au reușit să cucerească trofeul Champions League și Cupa Mondială în același an.

Fotbaliști care au cucerit trofeul Champions League și Cupa Mondială în același an

Raphael Varane – 2018 a fost un an incredibil pentru fundașul lui Real Madrid. Acesta a reușit să câștige și Champions League alături de formația lui Zinedine Zidane și a reușit să câștige și Cupa Mondială cu naționala Franței.

Sami Khedira – În 2014 Germania devenea pentra a patra dată câștigătoarea Cupei Mondiale, iar Khedira se afla în lotul lui Joachim Low. Totodată, acesta reușise să câștige și finala Champions League cu Real Madrid.

Sami Khedira. Sursă foto: goal.com
Sami Khedira. Sursă foto: goal.com

Să nu uităm că Sami Khedira a înscris și în celebra semifinală cu Brazilia, 7-1, însă din cauza unei accidentări nu a putut să joace în finala cu Argentina.

Raphael Varane. Sursă foto: goal.com
Raphael Varane. Sursă foto: goal.com

6 jucători nemți

1974 a fost un an special pentru Germania de Vest, iar șase dintre jucătorii lui Bayern Munchen au reușit să cucerească și Cupa Mondială.

Este vorba despre deja legendarii Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Muller și Uli Hoeness.

Gert Muller. Sursă foto: fifa.com
Gert Muller. Sursă foto: fifa.com

Îți recomand quizzul despre cultura generală fotbalistică.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: