Ligue 1

Le Havre, fabrica de campioni din Franța

Le Havre nu este un nume care să spună multe în fotbalul francez, dar chiar și așa micuța formație este o adevărată fabrică de campioni. De-a lungul anilor, clubul a dat fotbalului niște nume uriașe precum Paul Pogba, Riyad Mahrez sau Dimitri Payet.

Fotbaliștii lansați de Le Havre. Sursă foto: fwn.com
Fotbaliștii lansați de Le Havre. Sursă foto: fwn.com

Le Havre, fabrica de campioni din Franța

Cu un singur trofeu în palmares și anume Cupa Franței câștigată în sezonul 1958-1959, Le Havre nu a fost niciodată o echipă care să fie în centrul atenției în ceea ce privește performanțele sportive.

Totuși, atuul principal al clubului este Academia de Fotbal pe care o au și care de-a lungul anilor a dat fotbalului mondial o groază de fotbaliști importanți precum Paul Pogba, starul lui Manchester United.

Fotbaliștii importanți lansați de Le Havre:

  • Paul Pogba
  • Riyad Mahrez
  • Benjamin Mendi
  • Steve Mandanda
  • Ferland Mendy
  • Dimitri Payet
  • Mamadou Niang
  • Lassana Diarra
  • Pascal Chimbonda
  • Jean-Alain Boumsong
Riyad Mahrez. Sursă foto: goal.com
Riyad Mahrez. Sursă foto: goal.com

Principiile pe care se bazează Academia de Fotbal Le Havre

Micheael Bunel, directorul tehnic al lui Le Havre, a vorbit despre principiile pe care se bazează clubul: „Primul mesaj pe care îl transmitem tuturor tinerilor este că fotbalul începe de la cap și se termină la picioare.

Asta înseamnă că dacă vrei să ajungi un fotbalist de top, ca mulți alți jucători care au trecut pe la noi trebuie să joci inteligent, nu doar din talent”.

„Puștii visează să ajungă ca Pogba, Payet sau Mahrez”

„Noi suntem de părere că atunci când mingea ajunge la un jucător, el trebuie să se fi gândit care va fi următoare mișcare pe care o va face, nu să încerce pe moment să scoată ceva.

Antrenorii noștri sunt puși să-i pregătească pe tineri, dar să îi și educe după principiile la baza cărora stă clubul. Ne axăm foarte mult pe tineri, iar de-a lungul anilor, strategia noastră a dat roade, iar acum avem și campioni mondiali care s-au format aici”, a mai spus Michael Bunel.

„Puștii de aici visează să ajungă precum Pogba, Payet sau Mahrez, dar pentru a ajunge ca ei trebuie să fie cel puțin la fel de serioși ca cei menționați”, a încheiat directorul tehnic al lui Le Havre.

În prezent, Le Havre evoluează în liga a doua din Franța.

Îți recomand articolul despre cele mai ciudate clauze din contractele fotbaliștilor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: