Bundesliga

Lilian Thuram l-a certat pe Marcus pentru că și-a scuipat adversarul

Marcus Thuram a fost protagonistul unui gest sub orice critică, și anume și-a scuipar adversarul în partida dintre Borussia Monchengladbach și Hoffenhein, 1-2.


UPDATE, 23 decembrie, ora 22:02 / Lilian Thuram l-a certat pe Marcus după ce acesta și-a scuipat adversarul în ultima etapă din Bundesliga: „Am fost extrem de șocat. Mi-am pus chiar întrebarea dacă acela este cu adevărat fiul meu.

Dar apoi am avut explicația lui. Aceea că a fost ceva involuntar. Era foarte furios și și-a insultat adversarul, dar saliva i-a ieșit din gură fără să vrea. Mi-a spus: <<Tată, nu aș vrea ca oamenii să creadă că aș fi în stare să scuip pe cineva intenționat!>>

El acceptă că a greșit și cred că este normal să fie pedepsit, pentru că, într-adevăr, este un gest care nu ar trebui să existe pe terenul de fotbal”, a încheiat Lilian Thuram pentru  L’Equipe.


UPDATE, 21 decembrie, ora 21:53 / Marcus Thuram și-a aflat pedeapsa, iar francezul va fi suspendat 6 etape, urmând să rateze dueluri cu Bayernu Munchen și cu Stuttgart. Totodată, Federația Germană de Fotbal i-a dat și o amendă de 40.000 de euro.

Mai mult decât atât, și Borussia Monchengladbach, clubul la care e legitimat, l-a amendat cu jumătate din salariul său.


Acum, Thuram și-a cerut scuze și a oferit prima reacție după evenimentul care îi va păta cariera, o carieră interesantă, mai ales după performanțele reușite în grupele Champions League din acest sezon.

Ce spune Thuram despre faptul că l-a scuipat pe Posch

„Astăzi s-a petrecut un lucru care nu îmi stă în caracter și care nu trebuia să se întâmple. Am reacționat într-un mod greșit în fața unui adversar, iar ce s-a întâmplat a fost un accident, nu a fost intenția mea.

Îmi cer scuze tuturor, lui Stefan Posch, adversarilor mei, colegilor mei, familiei mele și tuturor care au văzut reacția mea. Desigur, voi accepta toate consecințele ca urmare a gestului meu”, a scris Marcus Thuram. Și când se scuză familiei lui, să nu uităm că este băiatul lui Lilian Thuram, fost campion mondial cu Franța.

Ca să glumesc puțin. Marcus Thuram a fost un susținător feroce al „Black Lives Matter” și a comentat și împotriva României după scandalul cu Colțescu. Acum, dacă Posch dorea atenție și să facă mare tam-tam putea să spună că Thuram a fost rasist la adresa lui pentru că e alb.

Dar mă rog, chiar nu mai e nevoie de atâta dezbatere pe o temă deja discutată mult prea mult. Doar că mulți care pozează în victime și în mici activiști nu sunt cum vor să fie văzuți de lume, sunt cum sunt. Nici nu vreau să-mi imaginez ce scandal ar fi fost dacă situația era invers. Stăteau jucătorii în genunchi la fiecare 10 minute? 😂

Îți recomand articolul despre „sinuciderea” lui Diego Maradona, așa cum o descrie fostul său doctor.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: