Intern

Mai țineți minte tricourile cu Mutu, Chivu, Rădoi, etc.

Mai țineți minte tricourile cu Mutu, Chivu, Rădoi, etc.? În ziua de astăzi mai vedem astfel de tricouri? Am cumpăra, fie și de la „Castani” sau de la Obor un tricou ultracontrafăcut cu vreun jucător de la FCSB, Dinamo, Rapid sau echipa națională?

Nu ne arată asta oare și locul în care suntem cu fotbalul românesc? Eu cred că da. Mai țineți minte anii 2000, când toți aveam tricouri, fiecare cu echipa pe care o susținea.

Vedeam pe străzi numai Rădoi, Dică, Niculescu, Dănciulescu, Pancu, Moldova, Mutu, Chivu, etc., pe lângă starurile fotbalului european, mai ales de la Real Madrid, precum Figo, Beckham, Ronaldo, Raul sau Ronaldinho, de la Barcelona.

Imagine cu suporter îmbrăcând tricoul lui Rădoi. Sursă foto: steauafans.ro
Imagine cu suporter îmbrăcând tricoul lui Rădoi. Sursă foto: steauafans.ro

Nu ne arată tricourile cu fotbaliști degradarea sportului românesc?

O bună întrebare, care, după mine, arată fix unde suntem. Nu mai avem un etalon, nu mai avem un jucător măcar, care să fie reprezentantul fotbalului românesc.

Tricou cu Rapid. Sursă foto: olx.ro
Tricou cu Rapid. Sursă foto: olx.ro

Toți vin și pleacă de parcă nici nu au fost. Sincer te întreb, te vezi purtând tricoul naționalei cu numele unui fotbalist actual pe spate. Adică, ai da niște bani ca să porți un tricou cu Toșca de exemplu, sau cu Iancu pe spate?…Nici eu și aici e și vina selecționerilor.

Vorbesc acum strict de echipa națională, după care revin și la echipele de club. În ultima perioadă, toți selecționerii au început să cheme la națională tot felul de specimene, de exemplu, momentul când Alex Ioniță a debutat în naționala României trebuia să ne dea mult de gândit.

Cum un jucător atât de slab ca el, și nu mă luați că a făcut 2-3 meciuri bune cândva, a fost chemat să îmbrace tricoul naționalei. Fac să pară că totul e simplu ca să ajungi în naționala României, iar în momentul de față nici nu e prea greu.

Ce pretenții să mai existe, pe bune? Vă dați seama că niciuna. E un simplu moment de laudă și de instagrămeală în rândul fotbaliștilor când joacă pentru România. Ei trăiesc pentru intonarea imnului când strigă din toți rărunchii „Deșteaptă-te, române”, fără a simți ceva special.

Dar e bine că sunt filmați și postează după pe contul personale. La asta se rezumă tot.

Legat de echipele de club

Cum să mai cumperi tricouri cu echipe românești care au pe spate fotbaliști, când nu ai certitudinea că stau la clubul ăla măcar 2 ani. Cum să mai iei, atunci când patronul îi schimbă după o repriză sau îi dau afară după jumătate de an.

Șansă unică mi se pare să iei acum un tricou cu Dinamo, cu Aleix Garcia, dar doar dacă ăla își relansează cariera, că dacă va ajunge de la Dinamo în Cipru sau Turcia nu e vreo mare performanță.

Rămân tot pe Dinamo, cum să-ți mai iei un tricou cu un fotbalist de la Dinamo, când de vreo 6-7 ani sunt schimbați cam toți jucătorii în fiecare vară, iar în ultima perioadă chiar și în iarnă. Zici că e un hotel, nu un club de fotbal, pleacă și vine cine vrea.

Treaba e complicată și nu văd că lucrurile ar putea lua o turnură bună în acest sens, sau cel puțin eu nu văd. Nu văd că FRF vrea să intervină serios și în marketingul sportiv, care să fie implementat și pentru cluburi, acolo unde ar putea interveni și LPF.

Dar lăsați, că atunci când se va implementa un marketing sportiv la nivel de echipă națională sau de cluburi, tot ei sau rude ale lor vor fi în acele poziții, deci mai așteptăm vreo 10-15 ani până când ni se ia chiar de tot sau până când o să dea faliment.

Țineți cont că aproape toate cluburile din Liga 1 trăiesc doar din banii de drepturi TV, nu au niciun alt plan. Când o să se sfârșească cu pomana asta nesimțită, multe cluburi vor dispărea ca și cum n-au existat niciodată și abia apoi putem discuta despre o reformă.

Tricou Rădoi. Sursă foto: olx.ro
Tricou Rădoi. Sursă foto: olx.ro
Tricou Dănciulescu. Sursă foto: olx.ro
Tricou Dănciulescu. Sursă foto: olx.ro

Îți recomand articolul despre răspunsul dat de Cristiano Ronaldo fiului său atunci când acesta i-a cerut un telefon nou.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: