Premier League

Motivul emoționant pentru care van de Beek și-a ales numărul 34 la United

Donny van de Beek este noul jucător al lui Manchester United, dar nu și-a ales un număr obișnuit ca ceilalți fotbaliști, ci a insistat să i se dea numărul 34.

Donny van de Beek. Sursă foto: goal.com
Donny van de Beek la Manchester United. Sursă foto: goal.com

De ce și-a ales Donny van de Beek numărul 34 la United

Donny van de Beek a insistat să primească numărul 34 la Manchester United și a explicat pentru site-ul oficial al „diavolilor roșii” că vrea ca lumea să-și aducă aminte de tragedia prin care trece Abdelhak Nouri, fostul puști al lui Ajax Amsterdam, care se află în comă din 2017, de la o lovitură puternică suferită într-un meci amical.

„34 e un număr special pentru mine datorită bunului meu prieten Abdelhak Nouri, poate știți povestea. A suferit un infarct, iar noi eram foarte apropiați, fratele său e chiar cel mai bun prieten al meu și vorbim mult.

Am decis să-i iau numărutl de pe tricou și vreau să fac multe amintiri frumoase cu acest număr pe spate”, a mai spus Donny van de Beek.

  • 34 era numărul pe care Nouri îl purta la Ajax Amsterdam
Coregrafia fanilor lui Ajax pentru Abdlehak Nouri. Sursă foto: goal.com
Coregrafia fanilor lui Ajax pentru Abdlehak Nouri. Sursă foto: goal.com

Tragedia lui Nouri

În vârstă de doar 21 de ani, mijlocașul s-a prăbușit pe teren neatins de nimeni, în 2017, pe 8 iulie, în minutul 72 al unui amical cu Werder Bremen, în urma unui atac de cord.

Echipajul medical a intervenit imediat și i-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar apoi a fost transportat rapid cu elicopterul la spital, doctorii anunțând că starea sa este stabilă.

Apoi, la cinci zile distanță, clubul Ajax a dezvăluit că Nouri a suferit “traume cerebrale severe și permanente”. După ce a fost tratat la terapie intensivă, pe 25 iulie jucătorul chiar a fost capabil să respire fără ajutorul aparatelor, însă apoi i s-a indus coma artificială.

Îți recomand articolul despre cele mai ciudate clauze din contractele fotbaliștilor.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: