Bundesliga

Nemții îl acuză pe Guardiola, pentru forma slabă prin care trec

De 4 ori câștigătoare a Cupei Mondiale, Germania nu trece printr-o perioadă foarte bună.

După dezastrul de la CM2018, nemții vor termina și pe ultima poziție din grupa de Nations League, ei fiind într-o grupă din care mai fac parte Franța și Olanda.

Fostul fundaș german, Hans-Peter Briegel, a declarat că tactica lui Pep Guardiola a avut o influență negativă asupra naționalei germane.

pep-guardiola-man-city-2018_12bsg7r1b7ets170oxbnr7r6mx

Managerul lui Manchester City a fost antrenor la Bayern München între 2013-2016 și, în acel moment, și-a impus filosofia bazată posesie la clubul din Bundesliga.

În ciuda succesului său din Germania, Briegel crede că filozofia lui Guardiola a modificat mentalitatea fotbalului german, jucătorii crezând că trebuie să păstreze mingea pentru a câștiga meciurile.

FC-Bayern-Muenchen-Training-Session

„Un principiu foarte simplu ne-a scăpat mintea: că în fotbal rezultatul este mai important decât controlul jocului”

„Din momentul în care Guardiola a ajuns la Bayern München, ceva s-a schimbat, am avut iluzia ca 75% din posesie a fost necesar pentru a câstiga, dar controlul mingii nu este suficient pentru a obține un rezultat, nu pentru noi cel putin.

Istoria recentă, precum și campionii mondiali, Franța, ne-au arătat că se poate câștiga și lăsând mingea adversarilor și având mai puțin de 50% din posesie.”

Indiferent dacă se aseamănă cu tactica lui Guardiola sau nu, tactica lui Joachim Low, fără îndoială, dă prioritate posesiei. Germania a avut posesia mingei în proporție de 74%, în toate cele 6 meciuri oficiale din 2018.

Cu toate acestea, tactica lor le-a adus puțin succes în ultima vreme, deoarece Germania a fost retrogradată din Nations League  și nu a reușit să câștige nici unul dintre cele trei jocuri de la acest turneu.

În ultimul meci, au jucat un amical cu Rusia, unde nemții au câștigat cu 3-0, prin golurile lui Sane, Sule și Gnabry.

fbl-friendly-ger-rus-214541

Îți recomand articolul despre întoarcerea lui Claudio Ranieri în Premier League.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: