La Liga

Nu e prima dată când Messi vrea să plece de la Barcelona! Ce s-a întâmplat în 2012

Fără îndoială, întreaga planetă îl cunoaște sau, hai să mergem la extreme, măcar a auzit o dată-n viață de Lionel Messi. Acum, el i-a anunțat pe șefii Barcelonei că vrea să plece de la echipă, însă negocierile pentru a rămâne la clubul catalan continuă

Totuși, puțină lume știe de ce superstarul argentinian și-a dorit să plece de la FC Barcelona în 2012, dar a refuzat în ultimul moment o ofertă spectaculoasă de la Anji Mahacikala cu un salariu de 30.000.000 de euro pe an, record absolut în acea vreme.

Lionel Messi. Sursă foto: goal.com
Lionel Messi. Sursă foto: goal.com

De ce a vrut Messi să plece în 2012 de la Barcelona

Lionel Messi avea probleme cu fiscul spaniol care îl acuza de evaziune fiscală, iar din cauza aceasta argentinianul luase decizia de a pleca de la Barcelona în Rusia, unde ar fi câștigat enorm și ar fi scăpat și de problemele cu autoritățile fiscale.

Totuși, în ultimul moment, Messi a refuzat oferta și a explicat de ce a luat decizia de a rămâne pe „Camp Nou”: „Mi-ar fi fost greu să plec de la Barcelona.

Acesta este clubul care m-a crescut și o să le fiu recunoscător toată viața celor de aici pentru tot ce au făcut pentru mine”.

Lionel Messi. Sursă foto: goal.com
Lionel Messi. Sursă foto: goal.com

Ce a făcut Barcelona mai exact pentru Messi

Messi s-a simțit întodeauna și se simte în continuare loial Barcelonei, care l-a ajutat atât de mult în anii grei când avea cea mai mare nevoie de un sprijin.

Totul a început în copilărie când conducerea clubului catalan a acceptat să-i plătească întregul tratament, doar pentru a-l aduce din Argentina în Spania, gest pe care alte cluburi au refuzat să-l facă pentru Messi.

Lionel Messi. Sursă foto: goal.com
Lionel Messi. Sursă foto: goal.com

Foarte repede, Lionel s-a dovedit a fi unul dintre cei mai talentați puști din celebra „fabrică de fotbaliști” care este „La Masia”, pepiniera Barcelonei.

La vârsta de doar 17 ani, 3 luni și 22 de zile a debutat pentru echipa de seniori, într-un derby al Cataluniei, împotriva lui Espanyol, câștigat cu 1-0.

Îți recomand articolul despre părerea lui Neymar la adresa lui Zlatan Ibrahimovic.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: