Intern

Octavian Popescu are tot ce nu au avut alți tineri fotbaliști români. Analiză

Octavian Popescu este unul din fotbaliștii în care îmi pun mari speranțe și care mă încântă la fiecare meci. La doar 17 ani (în decembrie face majoratul), Octavian Popescu pare că are toate calitățile pe care alți tineri fotbaliști români nu le-au avut niciodată sau pe care le-au dobândit mult mai târziu în carieră.

Octavian Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu
Octavian Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu

Octavian Popescu, următorul produs bun al fotbalului românesc

Deși de-a lungul timpului România a avut câteva serii de fotbaliști talentați, cum are și în prezent, toți aceștia nu mi-au lăsat impresia pe care mi-o lasă Octavian Popescu. Despre unii am amintit și în quizz-ul talentelor irosite, de ieri.

Mijlocașul FCSB-ului are foarte mult talent, dar și foarte mult curaj. Nu se ferește de dueluri 1 contra 1, iar adversari cu mare experiență în Liga 1 nu reușesc să-i fure mingea de la picior. La fel s-a întâmplat și ieri în meciul cu Gaz Metan, 3-2, când a obținut penalty-ul din care Sergiu Buș a adus victoria „roș-albaștrilor”.

Octavian Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu
Octavian Popescu. Sursă foto: sportpictures.eu

Și nu e prima dată când are o contribuție decisivă, deși nu el e marcatorul golului. Să ne amintim și partida cu Academica Clinceni, 2-0, ambele goluri fiind marcate pe finalul meciului, cam după ce Popescu fusese introdus în teren.

Atunci, el a deinamizat jocul și a amețit complet apărarea, de altfel bună, a Clinceniului. Să nu uităm nici faptul că de la meciul de atunci, Clinceniul nu a mai primit niciun gol și au trecut totuși 4 etape, în dueluri cu Craiova, Sepsi, Astra și Viitorul.

Până acum, Octavian Popescu are 1 pasă decisivă în 6 meciuri, iar viitorul se anunță destul de bun pentru el.

Duelurile 1 contra 1 fac diferența la el

Eu îmi amintesc primul sezon al lui Dennis Man sau al lui Florinel Coman la FCSB și nu se ridicau la nivelul lui Octavian Popescu de acum. De multe ori nu aveau ritmul colegilor săi și se fereau de dueluri directe cu adversarii, preferând să obțină un fault sau o aruncare de la margine.

Tocmai asta îl face pe Octavian Popescu mai special, pentru că încercările sale de pătrundere au o finalitate mult mai mare și își pune coechipierii în situații mult mai periculoase de poartă, ceea ce e bine pentru echipă și s-a văzut acest lucru în acest campionat.

Una peste alt, Octavian Popescu e un fotbalist de luat în seamă, abia aștept să îl văd în continuare, sper să nu se stingă și aștept să-l văd și la naționala U21 a României, unde ar avea loc, din punctul meu de vedere.

  • 18 ani va împlini Octavian Popescu pe 27 decembrie
  • 50.000 de euro e cota de piață a lui Octavian Popescu, conform transfermarkt.com

Îți recomand quizzul 100% african cu 10 întrebări.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: