Ligue 1

Povestea lui Dario Benedetto, killer-ul cu sânge rece a lui Marseille

Dario Benedetto este un adevărat star la Marseille, dar povestea din spatele succesului atacantului venit de la Boca Juniors merită cu adevărat citită.

Dario Benedetto. Sursă foto: leparisien.fr
Dario Benedetto. Sursă foto: leparisien.fr

Povestea lui Dario Benedetto

Toată povestea tragică a lui Dario Benedetto începe în copilărie, mai exact la vârsta de 12 ani, când a participat la un turneu de fotbal al școlilor.

Atunci, Darío a fost observat de oficialii clubului argentinian Independiente Buenos Aires, care i-au promis că o să îl aducă în Academia clubului, după terminarea turneului școlar amintit, desfășurat în orașul Berazategui.

Numai că, în timpul finalei pe care o juca Dario, mama sa a leșinat, iar în drum spre spital a murit! Nimeni nu a știut că e mama micuțului atacant, iar meciul a continuat cu el în prim-plan.

A marcat 3 goluri, iar turneul a fost câștigat de echipa sa, dar după meci a aflat vestea teribilă și, fără a mai avea sprijin, Benedetto a renunțat la fotbal pentru 4 ani.

Dario Benedetto. Sursă foto: milenio.com
Dario Benedetto. Sursă foto: milenio.com

Renașterea fotbalistului Benedetto

La vârsta de 16 ani, Dario Benedetto a reînceput să joace fotbal, cu gândul la mama sa, care visa ca el să ajungă un mare fotbalist profesionist.

S-a făcut remarcat la Arsenal de Sarandí, iar după o perioadă în care a evoluat pentru Defensa y Justicia, tot din prima ligă argentiniană, Benedetto a ales să se transfere în Mexic, la Club Tijuana.

În urma evoluțiilor bune de la Club Tijuana, gruparea mexicană Club America l-a cumpărat în 2015, pentru ca după doar un an și jumătate să îl cedeze la Boca Juniors, colosul fotbalului sud-american.

Dario Benedetto. Sursă foto: futbolmexico.com
Dario Benedetto. Sursă foto: futbolmexico.com

Idol pe „La Bombonera”

Pe „La Bombonera”, Dario a devenit rapid unul dintre idolii tribunelor, iar în 63 de partide jucate pentru Boca, a marcat de 39 de ori și a oferit 11 pase decisive.

Partidele încântătoare reușite i-au adus transferul mult dorit în Europa, la Marseille, în schimbul sumei de 14.000.000 de euro.

Dario Benedetto. Sursă foto: goal.com
Dario Benedetto. Sursă foto: goal.com

A ratat Campionatul Mondial și un transfer la Dortmund

În noiembrie 2017, Dario Benedetto a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchiul drept și a ratat restul sezonului, printre care și participarea la Campionatul Mondial din Rusia cu naționala Argentinei, dar și un transfer important, la Borussia Dortmund.

 „Primul lucru la care m-am gândit în momentul accidentării au fost oamenii de la un club important din Europa. Este vorba de Borussia Dortmund, care își trimisese scouterii până în Argentina să mă vadă.

Nu numai că au venit să mă vadă, dar erau în discuții avansate cu agenții mei”, își amintește Dario Benedetto.

Dario Benedetto. Sursă foto: goal.com
Dario Benedetto. Sursă foto: goal.com

„La fel cum a spus și Jorge Sampaoli (n.red. – selecționerul Argentinei), a fost mare păcat să mă accidentez, mai ales că îmi aprecia foarte mult evoluțiile pe care le aveam în acel moment la Boca.

Din cauza accidentării am ratat șansa de a juca la un Campionat Mondial și un posibil transfer la Borussia Dortmund”, și-a încheiat Dario Benedetto amintirile amare.

Îți recomand articolul despre singurii români care au jucat pentru AC Milan.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: