Intern

Povestea lui Filipe Teixeira

Filipe Teixeira este dovada vie a zicalei „vârsta este doar un număr”.

Deși aproape a ajuns la 39 de ani, portughezul născut în Franța, la Paris, nu dă semne că vrea să își agațe ghetele în cui.

După golul fenomenal marcat în ultima partidă de campionat, cu campioana CFR Cluj, Teixeira a declarat că ar vrea să mai joace pentru că simte că mai poate să evolueze la un nivel bun fizic și pentru că încă simte pasiunea pentru fotbal.

Din punctul meu de vedere, tinerii fotbaliști români au foarte multe de învățat de la portughez și cred că ar fi frumos să mai rămână măcar un sezon în România, indiferent de echipa la care va evolua.

Povestea lui Teixeira începe în Portugalia la Felgueiras, o echipă micuță, la care a început să joace fotbal și pentru care a debutat în sezonul 1998/1999.

După 3 ani petrecuți la echipa portugheză, a urmat un transfer în liga a doua din Franța la FC Istres.

În acel sezon, Teixeira și-a ajutat echipa să se salveze de la retrogradare.

A fost coleg cu Ronaldinho

În 2002 a fost transferat pe 1 milion de € la PSG. Pe vremea aceea PSG nu era o adevărată forță în Franța, cum este în prezent, dar chiar și așa, parizienii îl aveau ca jucător pe Ronaldinho.

Cei doi vorbitori de limbă portugheză au fost colegi timp de un sezon, sezon în care au jucat la București contra lui FC Național. Nici prin cap nu i-a trecut lui Filipe că își va lega o bună parte a carierei sale, tocmai în România.

În 2005 a ajuns în Portugalia la Coimbra, unde a avut evoluții atăt de bune încât a fost cumpărat de West Brom.

La West Brom, cu care a jucat și în Premier League, a suferit o accidentare gravă tocmai când se afla într-o perioadă foarte bună a carierei sale. Chiar și așa, portughezul a declarat că perioada petrecută în Anglia, îi va rămâne mereu în suflet.

A urmat un transfer ratat la Metalurg Donețk, echipă de unde a fost adus la FC Brașov, spre surprinderea tuturor, la dorința lui Toni Conceicao, antrenorul brașovenilor în acea perioadă.

În România se simte foarte bine, iar din 2011 de când a ajuns la noi în țară, portughezul a jucat pentru: FC Brașov, Rapid, Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu și FCSB.

În tot acest timp, Teixeira a câștigat campionatul cu Astra Giurgiu.

Rămâne de văzut dacă Teixeira va continua la FCSB sau la altă echipă din Liga 1 în următorul sezon, dar cert este că ne bucurăm cu toții să vedem un fotbalist atât de special jucând la noi în campionat.

Îți recomand articolul despre legătura dintre Dacia și Udinese.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: