La Liga

Povestea lui Iago Aspas, killer-ul Barcelonei! Lacrimi, durere și succes pentru starul care refuză să o lase pe Celta Vigo. Video rar de la 11 ani

Iago Aspas a înscris golul egalării în minutul 88 al duelului Celta Vigo – Barcelona, 2-2 și a adus un punct extrem de important pentru echipa sa, în vederea luptei pentru evitarea retrogradării.

Golul cu Barcelona, în video-ul de mai jos:

Povestea lui Iago Aspas și de ce nu vrea să plece de la Celta Vigo

Cu toții ne-am întrebat măcar o dată, dacă urmărim fotbalul din Spania, cum de Iago Aspas nu joacă la o echipă mai bună și de ce acceptă să se lupte aproape în fiecare sezon să evite retrogradarea cu Celta Vigo.

Ei bine, Aspas este un produs 100% al galicienilor, și ca în cazul multor fotbaliști iberici este un lucru foarte important.

Deși copilăria lui Iago Aspas nu a fost una simplă deloc, el nu a încetat niciodată să-și iubească cu ardoare locul unde a învățat prima dată să joace fotbal, chiar dacă de multe ori gazonul era de fapt țărână și pietre.

Nu, niciodată Iago nu s-a plâns, ba chiar mai mult a ajuns să joace în naționala Spaniei chiar de la Celta Vigo, selecție care a venit mult mai greu decât dacă ar fi jucat la o echipă măcar din top 5.

Piticul din Moaña

Iago Aspas s-a născut în 1987, în Moaña, o provincie din Galicia, cunoscută pentru plajele sale impresionant. Familia sa are origini libaneze, motiv pentru care fanii îl poreclesc adesea „El Turco”.

Iago și-a început junioratul în orașul său natal, dar pe măsură ce creștea simțea nevoia să guste puțin din fotbalul mare, așa că la vârsta de 8 ani a dat o probă pentru juniorii lui Celta Vigo.

A călătorit 14 kilometri cu toată familia, toți având speranțe mari de la ce avea să le rezerve viitorul.

Când a ajuns la baza de antrenamente, Iago a simțit că-i pică cerul pe el. „Probele sunt doar pentru copii născuți în 1986!”, se arăta pe un afiș mare, pe care l-a privit lung și cu lacrimi în ochi.

Unchiul său l-a „scos” din belea: „Minte și tu!”

Iago a povestit râzând cum unchiul său a reușit să rezolve problema cu vârsta: „Nu mă puteam opri din plâns! Eram convins că mă voi întoarce acasă fără nimic. În orice caz, unchiul meu, Cristobal Juncal, m-a convins să-i mint și să-i mint”.

«Doar spune-le că ești născut în ’86 și aia e!». Așa că am mințit, au mușcat-o, iar eu am luat probele”, a povestit Iago Aspas.

Întotdeauna Iago Aspas a avut probleme cu înălțimea, pentru postul său de atacant, dar niciodată nu s-a lăsat mai prejos și s-a luptat cot la cot cu rivalii săi pentru a arăta că se descurcă de minune în atac.

  • 32 de ani a împlinit Iago Aspas pe 1 august

Greutățile din familie

Iago Aspas a povestit și greutățile prin care a trecut până să ajungă fotbalist profesionist: „Familia mea nu era foarte înstărită. Nu am fost nici foarte săraci, dar nu ne permiteam multe, strictul necesar și atât.

Totuși, pe mine și pe frații mei nu ne-au deranjat lipsurile financiare, ci ne-am trăit viața cu zâmbetul pe buze. Mereu ne consolam unii pe alții și ne ajutam la greu, tot ei m-au ajutat în carieră, prin susținere”.

Iago Aspas la 11 ani, în video-ul de mai jos.

Nicăieri nu-i ca acasă!

Iago Aspas a fost transferat de Liverpool în 2013, pentru 10.800.000 de euro, iar lucrurile păreau că vor continua doar într-o direcție ascendentă în cariera sa.

Din păcate, Premier League este un campionat crunt și dur pentru mulți fotbaliști, iar Iago nu a reușit să se acomodeze deloc pe „Anflield”.

Acesta nu a prins prea multe meciuri, reușind să înscrie un singur gol în 15 partide pentru „cormorani”, fiind considerat mult timp o „țeapă” luată de Liverpool.

În 2015 a fost cumpărat de Sevilla de la Liverpool, astfel că Iago ajungea din nou în Spania, iar lucrurile trebuiau să revină la normal, doar că Andaluzia nu e ca Galicia, cel puțin în cazul lui.

Aspas a dat doar 10 goluri în 25 de meciuri pentru Sevilla, după care a fost răscumpărat pentru 5.300.000 de euro de Celta Vigo.

A fost ca al doilea debut în fotbal

Iago Aspas a revenit la clubul care l-a dat în fotbalul mare și a simțit din nou legătura specială pe care o are cu Celta, cu suporterii și cu pământul din Galicia.

De atunci, cariera sa a luat acea turnură pozitivă pe care o aștepta încă de la transferul la Liverpool. Evoluțiile sale extraordinare și pasiunea pe care o arată la fiecare meci, i-au adus o surpriză imensă, și anume o convocare în naționala Spaniei.

Pe 15 noiembrie 2016, Aspas debuta sub comanda lui Jullen Lopetegui într-un amical cu Anglia, 2-2. Iago a intrat pe teren în a doua repriză și a vrut să-i arate selecționerului că nu este o greșeală că l-a lăsat să poarte echipamentul „Furiei Roja”.

În minutul 89, Aspas își vedea visul devenit realitate, pentru că reușea să înscrie chiar la debut, în minutul 89.

De atunci, Aspas a bifat un total de 18 partide pentru naționala Spaniei, reușind să marcheze de 6 ori. Nu-i rău deloc pentru „piticul din Moaña”.

În actualul sezon, Iago Aspas are 12 goluri și două pase decisive pentru Celta Vigo în La Liga.

În concluzie, Celta Vigo i-a dat totul, iar el a dat totul pentru club, acesta este motivul simplu pentru care Iago Aspas nu vrea să mai plece de la Celta, clubul copilăriei sale.

  • 16.000.000 de euro este cota de piață a lui Iago Aspas, conform transfermarkt.com

Îți recomand articolul despre sfaturile lui David Beckham pentru tinerii fotbaliști.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: