Special

Povestea lui Thiago! Tatăl său a câștigat Cupa Mondială cu Brazilia

Jucătorul naționalei Spaniei are o poveste de viață interesantă, el s-a născut în Italia din părinți brazilieni, a stat până la vârsta de 3 ani în Brazilia, iar la 14 ani a ajuns în „La Masia”, celebra Academie de fotbal a Barcelonei.

A ales să joace pentru Spania, deși fratele său mai mic Rafinha, evoluează pentru reprezentativa Braziliei.

Thiago Alcantara în naționala Spaniei. Sursă foto: goal.com
Thiago Alcantara în naționala Spaniei. Sursă foto: goal.com

Povestea lui Thiago Alcantara

Thiago Alcantara și-a exprimat dorința de a juca pentru naționala Spaniei, afirmând că este o decizie bazată pe felul în care simte că s-au desfășurat lucrurile în viața lui:

„Am avut șansa de a juca pentru Brazilia, însă nu am vrut. Am ales Spania, pentru că eu sunt cine sunt datorită acestei țări. Nu mă simt legat de Brazilia prea mult. Am plecat de acolo la 3 ani și ar fi fost o nebunie să joc pentru ei”. 

Fratele său mai mic nu i-a urmat exemplul și a ales să joace pentru naționala Braziliei.

Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com
Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com. Sursă foto: goal.com

Mijlocașul lui Bayern s-a născut în 1991 la San Pietro Vernotico, în Italia, pe vremea când tatăl său evolua în Serie A la Lecce.

Tatăl fraților Alcantara este celebrul Mazinho, care a câștigat Cupa Mondială cu Brazilia în 1994 și care a evoluat timp de 7 ani în Spania la echipe precum: Valencia, Elche și Celta Vigo.

Spre deosebire de alți fotbaliști brazilieni, Thiago nu a dus lipsa banilor

Față de alți fotbaliști brazilieni, Thiago Alcantara nu a dus lipsa banilor, familia lui era foarte bogată, mai ales după succesul tatălui său în cariera de fotbalist. Chiar și așa, Thiago dorea cu ardoare să-i calce pe urme tatălui său și să ajungă un fotbalist de succes.

Faptul că familia sa dispunea de multe resurse financiare l-a ajutat să se concentreze pe fotbal și să devină mijlocașul pentru care Bayern Munchen oferea o sumă mare de bani în 2013.

În Bavaria, Thiago a ajuns la dorința lui Pep Guardiola. Tehnicianul spaniol a fost cel care a insistat pentru transferul lui, cunoscându-l foarte bine din perioada în care a antrenat-o pe FC Barcelona.

Mijlocașul spaniol și-a făcut rapid loc printre vedetele lui Bayern și a ajuns unul din liderii echipei. „Un singur jucător am vrut. Este vorba de Thiago Alcantara, el a fost singura mea dorință pentru echipa pe care vreau s-o construiesc la Bayern”, a spus Pep după transferul fotbalistului.

Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com
Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com

Provine dintr-o familie de sportivi

Familia Alcantara este formată numai din sportivi. În afară de tatăl său, Mazinho, mama lui a fost jucătoare profesionistă de volei, Rafinha, fratele mai mic, este fotbalist, Thaisa, sora sa, joacă baschet, iar mezinul familiei, Bruno, este pe cale să devină tot fotbalist.

Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com
Thiago Alcantara. Sursă foto: goal.com

Îți recomand articolul despre cum ar arăta cea mai scumpă echipă a României.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: