Special

Prietenia dintre Rică Răducanu și Pele

Povestea prieteniei dintre Rică Răducanu și marele Pele datează de la meciul dintre România și Brazilia, de la Campionatul Mondial din 1970, despre care am vorbit în articolul cu singurii români care au marcat în poarta Braziliei.

„Tricolorii” au fost învinși pe celebrul stadion „Guadalajara” de „Selecao” cu 3-2, dar amintirile și poveștile lui Rică Răducanu despre întâlnirea cu Pele nu pot fi relatate decât cum le spune el, altfel nu au farmec. 😂

Rică Răducanu și Pele. Sursă foto: eurosport.ro
Rică Răducanu și Pele. Sursă foto: eurosport.ro

Prietenia dintre Rică Răducanu și Pele

Rică Răducanu a povestit că se împrietenise atât de bine cu Pele, încât gloria fotbalului brazilian i-ar fi pus chiar o poreclă: „Mi-ar fi plăcut să joc și eu în străinătate, în Anglia. Îmi plăcea mult stilul celor de la Liverpool, Leeds și Tottenham. Puteam să joc și în Brazilia.

Fusesem acolo în 1969, la Rio de Janeiro, când m-am împrietenit cu Pele. Apoi ne-am întâlnit la Guadalajara. Am mai ținut legătura cu el de-a lungul timpului, avem și poze împreună. Îmi spunea Ricardo”.

„Mi-a dat gol în meciul din 1970. După meci au venit ziariștii și m-au întrebat: «Răducanu, cum ți-a dat gol Pele?«. Le-am răspuns: «L-am lăsat, că suntem prieteni»”😂 , a mai spus Rică Răducanu pentru eurosport.ro.

Dacă o fi adevărată sau nu povestea spusă de Rică Răducanu doar el știe, dar cert este un fapt destul de dureros. În timp ce România din prezent se încurcă cu un om în plus împotriva Irlandei de Nord, alte generații ale „tricolorilor” scriau istorie pentru această țară, fără să câștige sumele pe care fotbaliștii le iau în ziua de astăzi.

Poate vom trăi din nou acele momente cândva, dar voi dezvolta subiectul sensibil pe viitor și cred că pe canalul de Youtube, pentru că în scris ar fi prea mult pentru o singură postare și nu știu cine ar avea răbdare să citească pasaje întregi, așa că într-un video cred că ar fi mai OK 😅.

Îți recomand articolul despre cel mai vechi stadion din lume.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: