Special

Prima echipă care a devenit campioană în 2023. A fost adversara CFR-ului, în preliminariile Champions League

Deși suntem abia la început de martie 2023, există deja o echipă care a devenit campioană, în cadrul unei competiții girate de UEFA.

Prima echipă care a devenit campioană în 2023

Este vorba despre FC Lincoln Red Imps, din Gibraltar. Lincoln a acumulat 46 de puncte, locul doi fiind ocupat de Magpies, 33 de puncte.

Lincoln a devenit campioană ca o mare echipă după ce a învins cu 4-o pe Lynx. În prima ligă din Gibraltar sunt doar șase echipe.

În vara lui 2021, campioana României, CFR Cluj, s-a întâlnit cu Lincoln Red Imps în turul doi preliminar al UEFA Champions League. Elevii lui Dan Petrescu au obținut calificarea în turul următor, al treilea, după 2-1 în Gibraltar și 2-0 la Cluj.

Cine e Lincoln Red Imps, prima campioană din 2023

Lincoln Red Imps este echipa cu cele mai multe titluri din Gibraltar, 27. Înfiinţată în 1976, micuţa echipă îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe o arenă de doar 5.000 de locuri.

În 2014, după ce Gibraltarul a fost afiliat la UEFA, Lincoln Red Imps a fost prima echipă care a reprezentat ţara în Champions League.

Lincoln Red Imps deţine şi un record greu de realizat de orice altă echipă: a avut 1.959 de zile consecutive fără înfrângere, adică mai mult de 5 ani, perioadă în care a bifat 88 de meciuri.

Lotul celor de la Lincoln Red Imps e cotat la doar 1,80 milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Îți recomand articolul despre cele mai tari meciuri care s-au jucat pe National Arena.
Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Știre preluată de pe digisport.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: