Special

Primul arbitru român de la o Cupă Mondială

Povestea primului arbitru român de la un Campionat Mondial devine cu atât mai interesantă cu cât a fost era în același timp și antrenorul naționalei României, iar în cele ce urmează Primul 11 vă pune la dispoziție povestea istorică a lui Costel Rădulescu.

Echipa naționala a României. Sursă foto: evz.ro
Echipa naționala a României. Sursă foto: evz.ro

Cine a fost primul arbitru român de la un Campionat Mondial

Costel Rădulescu a fost fotbalist și antrenor al echipei naționale de fotbal, dar a fost și arbitru tușier la două meciuri de la prima Cupă  Mondială din istorie.

România a reușit să participe la prima Cupă Mondială datorită entuziasmului și puterii de convingere a secretarului general al FRFA de atunci, Octav Luchide.

În perioada desfășurării competiției, Costel Rădulescu, selecționerul de atunci al României, a oficiat și ca arbitru de tușă în două meciuri, în care jucau Argentina și Uruguay și care au avut loc în zilele când România nu își disputa nicio partidă.

Naționala României din 1934. Sursă foto: evz.ro
Naționala României din 1934. Sursă foto: evz.ro

Costel Rădulescu a fost antrenorul României la primele trei ediții ale Cupei Mondiale

Constantin Rădulescu a fost antrenorul echipei naționale de fotbal a României la primele trei campionate mondiale, care au avut loc în Uruguay, Italia și Franța (1930, 1934, 1938).

El a preluat acest post (pentru a doua oară) în 1929, după ce echipa antrenată de Teofil Morariu a pierdut la scor cu Iugoslavia în mai 1928, și a condus echipa României de la începutul campaniei pentru Cupa Balcanică din 1929-1931, pe care România a și câștigat-o.

Îți recomand articolul despre singurii români care au jucat pentru AC Milan.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: