Special

Primul meci care va beneficia de tehnologia semi-automată de detectare a ofsaidului

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat că „ofsaidul semi-automat”, un instrument destinat să accelereze sau să fiabilizeze deciziile de arbitraj, va fi utilizat în Supercupa Europei pe 10 august, la meciul dintre Real Madrid și Eintracht Frankfurt, şi la următoarea fază a grupelor Ligii Campionilor.

Primul meci care va beneficia de tehnologia semi-automată de detectare a ofsaidului

UEFA urmează astfel FIFA, care a decis la începutul lunii iulie să pună în practică această tehnologie la Cupa Mondială din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Aceasta va permite stabilirea în orice moment a poziţiei jucătorilor şi a balonului, facilitând detectarea ofsaidului fără să înlocuiască totodată aprecierea arbitrilor.

„Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine situaţiile de ofsaid rapid şi cu mai multă precizie, îmbunătăţind astfel desfăşurarea jocului şi coerenţa deciziilor”, a declarat Roberto Rosetti, preşedintele comisiei de arbitri a UEFA.

„Noul sistem va funcţiona graţie camerelor specializate capabile să urmărească 29 de puncte corporale diferite la un jucător”, a precizat forul continental într-un comunicat, adăugând că 188 de teste au fost efectuate începând din 2020.

„Sistemul este pregătit să fie utilizat la meciurile oficiale”, a subliniat Roberto Rosetti.

Îți recomand articolul despre legătura dintre Dacia și Udinese.

Urmărește Primul 11 pe Facebook, Instagram și Youtube.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: