Special

Primul titlu în 104 ani

Această poveste este una dintre cele mai frumoase povești din fotbal, cel puțin de anul acesta și cel puțin în opinia mea. Este vorba despre Bodo Glimt, formație din prima ligă a Norvegiei, care ieri, 22 noiembrie, a reușit să câștige primul titlu din istoria lor de 104 ani.

Mai mult de atât, Bodo Glimt a câștigat titlul cu 5 etape înainte de finalul campionatului, distanța dintre ei și Molde fiind deja mult prea mare.

Pare mult 104 ani, dar fanii spun că a meritat așteptarea, iar la finalul meciului au fost declanșate și artificiile, după cum vom vedea în cele ce urmează.

Bodo Glimt. Sursă foto: pfa.com
Bodo Glimt. Sursă foto: pfa.com

Bodo Glimt, primul titlu în 104 ani

După 104 ani de existență, Bodo Glimt a câștigat primul titlu din istorie, după un campionat condus de la un capăt la altul.

Astfel, „galbenii” au câștigat titlul cu 5 etape înainte de final, la 18 puncte de Molde și atenție, cu 85 de goluri marcate în 25 de meciuri, ceva incredibil pentru fotbalul modern.

Și să nu uităm faptul că în această toamnă, Bodo Glimt l-a pierdut și pe Jens Petter Hauge, atacantul transferat de AC Milan pentru 5.000.000 de euro, el fiind una dintre piesele de bază din formația norvegiană, dar chiar și așa se pare că foștii săi colegi au continuat să se descurce de minune.

Și iată cum fotbalul norvegian crește, cu trei jucători lideri precum Haaland, Odegaard și Berge, li se alătură și alți tineri fotbaliști de mare valoare, plus câțiva deja consacrați în fotbalul norvegian și cu o experiență mare în meciurile internaționale.

Eu vă zic că trebuie să ne așteptăm la o națională a Norvegiei foarte puternică în viitor.

Imagine după câștigarea campionatului. Sursă foto: Facebook
Imagine după câștigarea campionatului. Sursă foto: Facebook

Ca să completez și mai mult ideea conform căreia Bodo Glimt este o formație destul de bună și pe plan european, să nu uităm că ei au fost eliminați în preliminariile Europa League de AC Milan, 3-2, cu Hauge care a marcat unul dintre goluri, iar în acea partidă „rossonerrii” l-au remarcat.

  • 8.950.000 de euro e valoarea întregului lot al norvegienilor

Top 3 cei mai valoroși jucători ai lui Bodo Glimt:

  • Philip Zinckernagel (extremă dreaptă) – 1.000.000 de euro, 25 de ani
  • Frederik Andre Bjorkan (extremă stânga) – 900.000 de euro, 22 de ani
  • Kasper Junker (atacant central) – 700.000 de euro, 26 de ani

Îți recomand quizzul 100% african cu 10 întrebări.

Urmărește Primul 11 pe FacebookInstagram și Youtube.

1 comentariu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: